Helt vilt!

Amerikanerne er ville etter tigere. For de velstående er en tiger i stua det ultimate kjæledyr og statussymbol. Men tigrene er kjent for å bite fra seg hvis de blir sinte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er Mike Tyson også, og kanskje er det årsaken til at han har en av USAs tigere i privat eie.

Ikke noe annet sted i verden er det så mange tigere som i USA.

Til sammen 12 000 tigere blir holdt som kjæledyr i private hjem, mens det ifølge World Wildlife Fund bare finnes mellom 5000 og 7200 tigere i vill tilstand i verden, skriver The Economist.

Fra dyrehager

Bare i Texas er det 4000 tigere, langt mer en det antall tigere som lever fritt i India. I de zoologiske hagene i USA er det 510 tigere.

Og det er lett å få kjøpt dem. En bengalsk tigerunge koster rundt 1000 dollar (ca. 8000 kroner). Storparten av tigrene på det amerikanske markedet er «overskuddstigere», født i zoologiske hager. Disse kjæledyra er ikke underlagt loven om beskyttelse av utryddingstruede arter, som bare omfatter ville dyr som blir fanget og brakt inn i landet.

Fem drept

Lovverket som omhandler eksotiske kjæledyr varierer fra stat til stat i USA. I fjor vedtok Texas en lov som gjør det mulig for statens 254 kommuner å forby kjæletigere. Liknende lover kan bli vedtatt i Ohio, New York og Washington.

I løpet av de siste ti åra er 16 mennesker i USA blitt angrepet av tigere, og fem av disse ble drept.

TIGERGUTTER: Tryllekunstnerne Siegfried og Roy bruker hvite tigere under sine forestillinger. Til sammen 12 000 tigere blir holdt som kjæledyr i private hjem i USA.