Helte-hunden Target overlevde Afghanistan-krigen, men ble drept ved en feil på pensjonatet

Ansatt på hundepensjonat i USA drepte hunden som skremte vekk en selvmordsbomber.

DREPT VED EN FEIL:  Blandingshunden Target hadde heltestatus blant soldatene på en militærbase i Afghanistan, men ble drept ved en feil på et hundepensjonat i Arizona i USA. Foto: Fra 
Targets Facebook-side
DREPT VED EN FEIL: Blandingshunden Target hadde heltestatus blant soldatene på en militærbase i Afghanistan, men ble drept ved en feil på et hundepensjonat i Arizona i USA. Foto: Fra Targets Facebook-side Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hunden Target overlevde krigen i Afghanistan og ble kalt en helt etter at hun angivelig skremte vekk en selvmordsbomber. Opphold på hundepensjonat i Arizona derimot, overlevde hun ikke.

En uidentifisert ansatt på Pinal County shelter, har fått permisjon etter å ha tatt livet av hunden ved en feil, skriver Arizona Republic newspaper.

- Når det gjelder å avlive dyr så er det noen klare prosedyrer. Basert på mine foreløpige undersøkelser så har ikke vår ansatt fulgt disse prosedyrene, sier Ruth Stalter, distriktsdirektør for dyrekontroll.

- Snill hund - Jeg kan bare ikke skjønne at noe slikt som dette kan skje med en så snill hund, sier hundens eier, sersjant Terry Young, til avisa.

Han tok med seg hunden da han kom hjem fra militærtjeneste i Afghanistan i august. Her skal Target, sammen med to andre hunder, ha skremt vekk en selvmordsbomber som forsøkte å sprenge seg selv på militærbasen der sersjanten tjenestegjorde. I stedet for å komme seg inn i bygget der soldatene oppholdt seg, eksploderte bomben i inngangspartiet. Fem soldater ble skadd, men de ga Target og de andre hundene æren for å ha reddet livene deres, sier Young.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer