Helte-hunden Target overlevde Afghanistan-krigen, men ble drept ved en feil på pensjonatet

Ansatt på hundepensjonat i USA drepte hunden som skremte vekk en selvmordsbomber.

DREPT VED EN FEIL:  Blandingshunden Target hadde heltestatus blant soldatene på en militærbase i Afghanistan, men ble drept ved en feil på et hundepensjonat i Arizona i USA. Foto: Fra 
Targets Facebook-side
DREPT VED EN FEIL: Blandingshunden Target hadde heltestatus blant soldatene på en militærbase i Afghanistan, men ble drept ved en feil på et hundepensjonat i Arizona i USA. Foto: Fra Targets Facebook-sideVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hunden Target overlevde krigen i Afghanistan og ble kalt en helt etter at hun angivelig skremte vekk en selvmordsbomber.
Opphold på hundepensjonat i Arizona derimot, overlevde hun ikke.

En uidentifisert ansatt på Pinal County shelter, har fått permisjon etter å ha tatt livet av hunden ved en feil, skriver Arizona Republic newspaper.

- Når det gjelder å avlive dyr så er det noen klare prosedyrer. Basert på mine foreløpige undersøkelser så har ikke vår ansatt fulgt disse prosedyrene, sier Ruth Stalter, distriktsdirektør for dyrekontroll.

- Snill hund - Jeg kan bare ikke skjønne at noe slikt som dette kan skje med en så snill hund, sier hundens eier, sersjant Terry Young, til avisa.

Han tok med seg hunden da han kom hjem fra militærtjeneste i Afghanistan i august. Her skal Target, sammen med to andre hunder, ha skremt vekk en selvmordsbomber som forsøkte å sprenge seg selv på militærbasen der sersjanten tjenestegjorde. I stedet for å komme seg inn i bygget der soldatene oppholdt seg, eksploderte bomben i inngangspartiet. Fem soldater ble skadd, men de ga Target og de andre hundene æren for å ha reddet livene deres, sier Young.

Stakk av Fredag stakk hunden av fra familien Youngs bakgård. Sersjanten tok da kontakt med flere TV-stasjoner som sendte rapporter om den savnede «Afghanistan-helten».

En nabo fant Target seinere på kvelden, og ringte hundepensjonatet.

I går gikk Yong til pensjonatet for å hente hunden. I stedet fikk han beskjed om at hun var blitt avlivet.

Ifølge Arizona Republic skal Young og familien få Targets kremerte etterlevninger.