TENKER PÅ ANDRE: - Jeg håper bare at alle andre er OK, sier helten Chris Mintz, som omtales som en helt etter skolemassakren i går, hvor han selv ble skadet. Foto: Go Fund Me
TENKER PÅ ANDRE: - Jeg håper bare at alle andre er OK, sier helten Chris Mintz, som omtales som en helt etter skolemassakren i går, hvor han selv ble skadet. Foto: Go Fund MeVis mer

Helten fra USA-massakren: - Jeg er bare bekymret for alle andre

Skal ha løpt tilbake inn i skolebygningen for å redde flere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange har vært bekymret for krigsveteranen Chris Mintz (30), som ble hardt skadet mens han prøvde å redde andre under gårsdagens skolemassakre i Umpquai i Oregon, USA.

Selv er helten mest opptatt av hvordan det har gått med alle andre.

- Jeg håper bare at alle andre er OK, sa han til ABC News i morges amerikansk tid. - Jeg er bare bekymret for alle andre, sa han også.

- Heltemodig Ifølge nyhetsnettstedet til NPR (National Public Radio) skal Mintz ha løpt mot gjerningsmannen og prøvd å blokkere døra til et klasserom for å beskytte dem som var der.

Bildene fra sykesenga viser en mann som til tross for at han ble skutt sju ganger under skytinga på skolen, smiler og ser ut til å være ved godt mot.

For mange andre gikk det ikke like bra. 10 mennesker ble drept på skolen, og til sammen sju ble skadet. Flere har fortalt om hvor heltemodig Mintz opptrådte mens skytinga pågikk.

Operert i går - Han løp til biblioteket og utløste alarmen, og han ba folk om å løpe, grep tak i folk og sa til dem: «Du må bare komme deg avsted», forteller vitnet Hannah Miles til ABC News.

- Han løp faktisk tilbake i bygningen hvor skytingen var og han løp tilbake inn i bygningen og jeg vet ikke hva som skjedde med ham, fortalte hun videre.

- Vi har blitt fortalt at han var heroisk. Han forsøkte å beskytte folk mot han, sa Mintz sin tante, Sheila Brown, om dramaet på torsdag.

Ifølge familien har Mintz brukket begge beina, og han ble operert i går.

- Må lære å gå Søskenbarnet hans, Ariana Earnhardt, sier ifølge NPR at det går bra med ham, men at han må lære seg å gå på nytt.

Et annet søskenbarn, Derek Bourgeois, har satt opp en egen nettside for å samle inn penger for å dekke utgiftene til operasjonen og sykehusoppholdet.

På bare to timer kom det ifølge NPR inn mer enn det doble av de 10.000 dollarene som det ble bedt om.