Helten som fant Valde (2): - Da vi ropte etter ham hørte vi bårnegråt

Fant Valde (2) i de svenske skogene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Føreren av firehjulingen som i 11-tida fant lille Valde (2) etter å ha vært savnet siden 16-tida i går, forteller at toåringen var utmattet, kald og bløt.

- Vi fant ham under et tre ved et hogstfelt. Han var langt unna sitt hjem, han har klart å seg langt avgårde, sier føreren David Petterson i et videointervju med den svenske avisa DT.se.

Det anslås at gutten ble funnet en drøy kilometer fra farmoras hus, der han var på besøk.

Sovna I 16-tida i går hørte samboeren til farmora en lyd i døra. Minutter senere var Valde sporløst forsvunnet. En massiv letekasjon ble iverksatt og opp mot 1000 frivillige deltok i letearbeidet gjennom natta. Det var helt ned i fire grader i Vikmannshyttan utenfor Hedemora i natt.

19 timer seinere ble gutten funnet, kald og bløt, men etter omstendighetene i god form. Føreren forteller at gutten var sliten og sovna like etter at han ble funnet.

Han forteller at de fant ham da de gikk til toppen av hogstfeltet og ropte etter ham.

- Vi hørte barnegråt, det var slik vi fant ham, sier helten.

Overlykkelig Etter en sjekk på stedet, ble gutten fraktet til sykehus. Pappa Matias Laurila var med i ambulansen til sykehuset.

- De sier han er nedkjølt og bløt, men han ser bra ut. Han ligger under varmeteppet og koser en bamse han fikk av ambulansepersonellet, sier han til Expressen.se.

- Det var veldig deilig å få klemme ham igjen. Han ble overlykkelig da han traff meg og farmor, sier han.

FUNNET ETTER Å HA VÆRT BORTE I 19 TIMER: To år gamle Valde forvant fra farmoras hjem i 16-tida i går og var borte i hele natt. I 11-tida ble gutten funnet under et tre i skogen. Foto: Privat
FUNNET ETTER Å HA VÆRT BORTE I 19 TIMER: To år gamle Valde forvant fra farmoras hjem i 16-tida i går og var borte i hele natt. I 11-tida ble gutten funnet under et tre i skogen. Foto: Privat Vis mer