Helten

Steinar Bakke tok kommandoen da han så flammer og røyk på sitt tidligere arbeidssted. Dermed reddet han trolig bygningen fra å brenne ned til grunnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TRONDHEIM (Dagbladet): Bakke ble den store hverdagshelten under branndramaet i Trondheim. I over en time styrte han redningsarbeidet i 1. etasje på utestedet Frakken, hvor Bakke tidligere har jobbet som dørvakt.

- Det var fullstendig kaos, med røyk, ild og varme. Gjenstander tok fyr bare på grunn av den intense varmen. Jeg fikk følelsen av hvordan det er å være brannmann, sier Bakke til Dagbladet.

Han jobber til daglig i Vinje Transport, og leder en avdeling som har spesialisert seg på førstehjelps- og brannvernundervisning. Derfor visste Bakke hva han skulle gjøre da han passerte sitt gamle arbeidssted i 12-tida, og så hvordan brannen var i ferd med å utvikle seg.

- Jeg gikk inn i 1. etasje, og så at det var full brann i etasjen over. Da jeg gikk ut i bakgården, skjønte jeg at hele bygningen sto i fare for å brenne ned. Det var bare å finne fram husbrannslangen for å dynke gardiner, tak og vegger med vann, sier Bakke.

Dette hindret trolig brannen fra å spre seg ned til 1. etasjen. I tillegg fikk brannmannskapene muligheten til å komme seg opp i 2. etasje og drive slokkingsarbeid.

Mens Bakke var i aktivitet med brannslangen, kom stadig flere Frakken-ansatte til stedet. 40-åringen sørget for at disse fikk båret ut gjenstander, penger og viktige papirer. Gjengen vurderte fortløpende om det var sikkert å befinne seg inne i bygningen.

- Vi tok aldri noen sjanser, og holdt hele tida retrettmulighetene åpne, sier Steinar Bakke.

Flere brannfolk på stedet skrøt av arbeidet, og var ikke i tvil om at Bakke og medhjelpernes innsats bidro til å redde bygningen fra å brenne ned til grunnen.

Sjefen på utestedet Frakken, Tor Kirkbakk, kom selv til stedet og hjalp til med slokkingen. Han var i går svært takknemlig for hjelpen fra den tidligere dørvakta.

- Steinar forhindret kontoravdelingen fra å brenne ned. Det var tøft gjort. Steinar er en helt.

Han gjorde de viktige tingene på det riktige tidspunkt. Det setter vi utrolig stor pris på. Vi har allerede takket ham, men kommer selvfølgelig tilbake med mer for kjempeinnsatsen, sier Kirkbakk.