­

Heltene som holder Norge i gang

Hver dag trosser de smittefare for å sørge for at «usynlige» og samfunnskritiske oppgaver gjennomføres.

«DE USYNLIGE»: Renovatør Gatis Kantans, gravferdskonsulent Henrik Tveter, renholder Gerd Lunde og postbud Even Hermansen.
«DE USYNLIGE»: Renovatør Gatis Kantans, gravferdskonsulent Henrik Tveter, renholder Gerd Lunde og postbud Even Hermansen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mye har vært annerledes i Norge siden 12. mars. Den nasjonale «dugnaden» har tvunget folk inn i hjemmene sine, og myndighetene til å definere samfunnskritiske yrker. Mennesker vi ikke klarer oss uten.

Blant de mange finnes renholdere, renovatører, gravferdskonsulenter og postbud.

Noen har det mer travelt enn noen gang, andre kjenner på kjedsomhet. Alle har en annerledes, og potensiell smittefarlig arbeidshverdag.

Hva gjør du med papiret du har hostet i? Det vanligste er å kaste det i søpla. Men et papir som ligger i søppeldunken kan fremdeles smitte.

Daglig gjør renovatøren Gatis Kantans alt han kan for å ikke bli smittet av andres søppel, når han er på jobb i gatene i Hamar. Han bytter ofte hansker, han møter færre kolleger på kontoret og han holder seg unna søppelposer som ligger utenfor søppeldunken.

Hverdagen er langt mer stressende. Det er mer søppel når flere holder seg så mye hjemme, men det må hentes og gjenvinnes.

Hva skjer når du dør? Har du og dine nærmeste noen gang snakket om dette? For daglig leder og gravferdskonsulent i Verd Begravelse, Henrik Tveter, er dette noe av det viktigste man kan snakke om. Det er hans samfunnsoppdrag, mener han, å gjøre døden mindre vanskelig. Da vil kanskje sorgen bli lettere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer