TRAKK SEG: Det var på fredag at Roger Ingebrigtsen trakk seg fra jobben som statssekretær. Han forklarte dette med at han i 2004 hadde en seksuell relasjon til ei da 17 år gammel jente.

FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
TRAKK SEG: Det var på fredag at Roger Ingebrigtsen trakk seg fra jobben som statssekretær. Han forklarte dette med at han i 2004 hadde en seksuell relasjon til ei da 17 år gammel jente. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.Vis mer

- Heltidsstilling venter på Ingebrigtsen

Kan gjøre politisk comeback, skriver Nordlys.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Selv om Ingebrigtsen måtte gå av som statssekretær og som kandidat til Stortinget på grunn av sin relasjon til en 20 år yngre jente, har han fortsatt flere verv i Tromsø Arbeiderparti, skriver avisa Nordlys i dag, under overskriften om at Ingebrigtsen kan gjøre politisk comeback.

Ingebrigtsen er i tillegg valgt som nestleder i kommunestyregruppa i et verv som innebærer en heltidsstilling som politiker, skriver avisa.

Nordlys skriver videre at Ingebrigtsen også leder av valgkomiteen i Tromsø Ap.

- Fortsatt folkevalgt Overfor avisa sier lokallagsleder Odd Arne Thunberg at Ingebrigtsen er valgt som kommunestyrerepresentant for fire år, og at kun en domfellelse eller at Ingebrigtsen selv søker om å få trekke seg vil kunne endre på det.

- Ingebrigtsen er folkevalgt i Tromsø kommune, og det er han fortsatt, sier Thunberg.
Kvinnen trakk seg I går ble det kjent at den i dag 25 år gamle kvinnen som Ingebrigtsen i 2004 hadde en seksuell relasjon til, trakk seg fra nominasjonslista til Troms Arbeiderparti.

Ifølge hennes advokat Thomas Hansen Kvinnen trakk hun seg for å fjerne tvil om hennes motiver.

- For å legge denne ballen død og fjerne all tvil om hennes motiver i saken trekker hun seg fra nominasjonslisten, opplyser  Hansen til Nordlys

- Riktig å trekke seg Forholdet ble varslet til politisk rådgiver ved statsministerens kontor, Tonje Brenna. Brenna gikk videre til statsråd Karl-Eirik Schjøtt-Pedersen, som kontaktet partisekretær Raymond Johansen.

Flere har uttalt at det var korrekt av Ingebrigtsen å trekke seg da sex-skandalen ble kjent. En av dem er statsminister Jens Stoltenberg.

 - Når han selv vurderte det slik at han måtte trekke seg sier det noe om arten av forholdet, sier statsminister Jens Stoltenberg om forholdet.

Stoltenberg sier Arbeiderpartiet har vært og er opptatt av å håndtere saken ordentlig.

- Jeg ble orientert om saken på fredag, da hadde Raymond Johansen allerede håndtert saken ordentlig i forhold til våre retningslinjer, sier Stoltenberg under en pressekonferanse mandag kveld.

- Saken var av en slik karakter at det var riktig å trekke seg både som statssekretær og som stortingskandidat for Troms Ap. Det at han selv trakk seg sier noe om alvoret i saken, og jeg er enig i hans vurdering, sier Stoltenberg.

- Vanskelig Også kommunikasjonsekspert Hans Geelmuyden, mener Ingebrigtsen har gjort det eneste riktige.

 - Det er vanskelig for oss på utsiden å vurdere denne saken nå, fordi vi ikke kjenner alle detaljer. Gitt det vi vet, har Roger Ingebrigtsen gjort det eneste riktige ved å trekke seg fra alle verv med umiddelbar virkning, sier Geelmuyden til Nettavisen NA24.