AVGJORDE: Branns Sivert Heltne Nilsen senket Stabæk på Brann stadion.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
AVGJORDE: Branns Sivert Heltne Nilsen senket Stabæk på Brann stadion. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Heltne ble helten

Brann fortsetter å vinne hjemme. Trenerens sønn scoret sitt første Tippeliga-mål og reddet 17.mai-festen i Bergen. - På tide, spøker pappa Lars Arne Nilsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Brann - Stabæk 1-0 (0-0)

BERGEN (Dagbladet): Den defensive midtbanespilleren Sivert Heltne Nilsen ble matchvinner med et vakkert hodestøt. Det var hans første scoring i Tippeligaen.

- Dette har jeg drømt om lenge. Jeg tror ikke det finnes noe større enn å score for Brann, på Brann stadion, den 16. mai. Det er fotballfesten over alle fester i Norge, sier Sivert Heltne Nilsen til Dagbladet.

Det ble en perfekt ramme for fotballkamp i Bergen. Sol og delvis blå himmel, og smekkfullt stadion med 17 tusen høylydte tilskuere på tribunen som var klare for fest og moro.

Hittil i år er bergenserne ubeseiret hjemme, men har ikke underholdt nevneverdig. 

Festen startet litt avventende og labert. Det tok imidlertid ikke mer enn tre minutter før Stabæks Ernest Asante sprintet fra hele Brann-forsvaret, men alene med Piotr Leciejewski satt han ballen rett i beina på keeperen. Her burde Stabæk tatt ledelsen.

Resten av første omgang skjedde det lite. Ingen av lagene fikk et overtak, og underholdningen var liten. I det 35. minutt kom omgangens andre store sjanse. Jakob Orlov holdt på å heade ballen i mål, men ballen strøk tverrliggeren og over.

Rekordrask start
Kun minuttet ut i andre omgang fikk Brann corner. Inne i feltet raget Sivert Heltne Nilsen, trenerens sønn, høyest. Han fløy en halvmeter høyere enn Stabæk-forsvaret, og skallet inn 1-0 til hjemmelaget. Dette var midtbanespillerens første mål i Brann-trøyen.

Andre omgang lignet en god del på første halvdel. Ingen av lagene fikk et solid overtak, men Brann skapte det meste framover på banen, og tettet godt igjen i forsvar. Men i det 58. minutt var det nære på at bortelaget utlignet. Et langskudd fra Morten Skjønsberg, streifet tverrliggeren og over.

I det 79. minutt ble Branns Daniel Braaten tilsynelatende snytt for et straffe. Han ble lagt i bakken etter et langt og godt raid. Braaten var en av Branns beste mot Stabæk, med sin evinnelig jobbing og kreative energi både framover og bakover på banen.

Alt i alt var det nok fortjent at Brann vant på fotballens festkveld.

Biter seg fast Men rett skal være rett: Det ble ingen festkveld i form av underholdning og fotballtekniske finurligheter. Tre poeng betyr mer i Bergen - foreløpig. Som underholdning var vorspielet til 17. mai-festen halvfullt med kullsyre og bobler.

- Vi er bunnsolide defensivt, men har litt å gå på offensivt. Men i dag merker jeg i alle fall framgang. Jeg har sagt lenge at underholdningen kommer, når vi er blitt enda tryggere på vår egen halvdel, sier Lars Arne Nilsen.

Og hva mener han om sønnens innsats?

- Vi har spøkt med at han skal score fire-fem mål i år. Nå tror jeg nesten at vi kan forvente en håndfull med nettsus fra junior, humrer far og trener.

Bergenserne bitt seg fast i øvre del av tabellen, og ligger nå på en femteplass. Mot Stabæk tok Brann sin fjerde strake hjemmeseier. På sine fem hjemmekamper står Brann med 13 av 15 mulige poeng, og Lars Arne Nilsens gutter har til gode å slippe inn mål på stadion i Tippeligaen denne sesongen.

Dermed kan de gå med hodet hevet i 17.mai-prosesjonen i Bergen i morgen. Brann har hittil i år gjort det langt bedre enn de fleste hadde forventet.

Stabæk har havnet helt nederst på tabellen, og sliter nok med selvtilliten for tiden.