Helvete løs for Jon

STEINSHOLT (Dagbladet): Jon Johansen var allerede berømt i det internasjonale, unge datamiljøet. I går gjorde politiet ham til landets mest attraktive 16-åring og a-kjendis i IT-kretser. I dag var han tema i Stortingets spontane spørretime.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Erik Solheim (SV) spurte kulturminister Åslaug Haga (Sp) om hun vil gjennomgå lovverket rundt bruk av internett for å sikre at ytringsfrihet og demokrati blir ivaretatt.

Kulturministeren kunne ikke kommentere saken rundt Jon Johansen fordi saken er under etterforskning, skriver NTB.

- Guttens markedsverdi stiger for hver time som går, sier faren Per Johansen med et smil.

Landpostbudet er stolt av sønnen, som natt til i går satt åtte timer i avhør på det lokale lensmannskontoret. Samtidig, hjemme i stua, ble han selv avhørt. Politiet forsvant med to datamaskiner og en mobiltelefon. Farens PC fikk stå.

Strøm av støtte

Med den sitter Jon og svarer på e-post. Mens vi står bak ryggen hans, er tallet på støtteerklæringer oppe i 68. I tillegg strømmer meldingene inn på slashdot.org , der tilhengerne av operativsystemet Linux samles.

Jon svarer i telefonen. Nok en journalist. Han synes å nyte situasjonen. Og han er ikke redd for en eventuell straff hvis han skulle bli dømt.

- Blir det en rettssak, gleder jeg meg til å vise hvordan DVD-filmer kan kopieres uten å bruke mitt program. Du har alltid kunnet dumpe DVD-filmer rett ned på harddisken og spille dem av etterpå. Det trenger du ikke noe dekrypteringsprogram for å gjøre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer