- Helvetes mye bedre med Saddam

Trump langer ut mot Bush-brødrene.

LANGER UT: Det er tilsynelatende ingen som slipper unna kommentarene til Donald Trump, eiendomsmogulen med presidentdrømmer. I et intervju med The New York Times langer han blant annet ut mot de siste tre amerikanske presidentene. Foto: FREDRIC J. BROWN / AFP / NTB SCANPIX
LANGER UT: Det er tilsynelatende ingen som slipper unna kommentarene til Donald Trump, eiendomsmogulen med presidentdrømmer. I et intervju med The New York Times langer han blant annet ut mot de siste tre amerikanske presidentene. Foto: FREDRIC J. BROWN / AFP / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Jo mer Donald Trump snakker seg selv opp, og andre ned, jo mer liker amerikanerne ham.

Selv etter mensen-uttalelsene, skal han ifølge CNN være den kandidaten som ser ut til å vinne nominasjonsmøtet i Iowa med hele 22 prosent.

Dette kommer samtidig som han publiserte sitt første offisielle ståsted i immigrasjonspolitikken på sin nettside. Her kommer det fram at han ville bygge en mur langs grensa mot Mexico, og at landet han misliker så sterkt skal betale for denne muren.

Samtidig langer han ut mot politiske motstandere og amerikanske kjendiser i et intervju i The New York Times. USAs president Barack Obama har blitt en naturlig skyteskive for republikanernes presidentkandidater, og er en av flere som får gjennomgå i intervjuet.

- Putin hater Obama. Vi (USA red.anm.) kommer ikke overens med noen andre, alle land hater Obama. De liker ikke innstillingen hans. De liker ikke stilen hans. De liker ikke ham og de liker ikke at han ikke er tilgjengelig, sier Trump til avisa.

- Helvetes mye bedre med Saddam Men også de andre håpefulle republikanerne får gjennomgå. Trumps mest populære utfordrer blant republikanernes presidentkandidater er Jeb Bush, som forrige uke uttalte at han ikke ville utelukke bruken av tortur og sa at å «ta ut» Saddam Hussein viste seg å være en ganske god deal.

- Det er så trist hva et broderlig forhold kan gjøre med ens sinn. Det var helvetes mye bedre da Saddam Hussein holdt det gale landet sammen, enn hva som er tilfellet nå når det er delt mellom IS og fem andre fraksjoner. Så ille som han var, skulle vi heller hatt Saddam tilbake, i stedet for å ha brukt to billioner dollar, tapt tusenvis av liv og fått mange sårede soldater. Kanskje broren hans sa: «Hør her, det er min politiske arv. Ikke ta livet av meg», sier Trump om uttalelsene til lillebror Bush.

- Clinton er for tynn Eiendomsmogulen innrømmer at han inviterte motkandidat Hillary Clinton til sitt bryllup i tilfelle han trengte en tjeneste i framtida, men nå vil han ikke lenger være venn med motkandidatens ektemann Bill Clinton.

- Han er for tynn. Vi var venner før, men nå kan vi ikke være venner lenger, sier han til New York Times.

Uttalelsene kommer kort tid etter en mediestorm mot Trump i etterkant av flere nedsettende kommentarer om kvinner. Etter å ha blitt konfrontert med sine mange uheldige kommentarer under den republikanske presidentkandidat-debatten for litt over ei uke siden, gikk han på en ny blemme i intervjuene etter sendingen.

- Det kom blod ut av hennes «wherever», sa Trump til CNN, og siktet til moderator og Fox News-programleder Megyn Kelly som stilte de kritiske spørsmålene.

- God TV Kommentaren ble tolket som Trumps lite diskrete måte å si at Kellys aggressive spørsmålsstilling kom som følge av at hun menstruerte. Seinere har han unnskyldt seg med at han mente å antyde at hun blødde neseblod.

Demokratenes presidentkandidat og kvinnen som ligger an til å bli Trumps hovedmotstander ved neste års presidentvalg, Hillary Clinton, kom i ettertid ut med en kommentar om motkandidatens oppførsel.

- Ja det er god TV, men jeg synes fyren gikk altfor langt - støtende, skandaløst, velg adjektivet, sa Hillary Clinton, ifølge CNN.