- Hemmelig atomfrakt langs norskekysten

Containere med våpenanriket uran har blitt fraktet i all hemmelighet langs norskekysten, melder BarentsObserver.

TUNGT BEVOKTET: Lasten var tungt bevoktet med væpnet politi og helikoptre da våpenanriket uran ble fraktet til havna i Gydnia i Polen. Foto: National Nuclear Security Administration.
TUNGT BEVOKTET: Lasten var tungt bevoktet med væpnet politi og helikoptre da våpenanriket uran ble fraktet til havna i Gydnia i Polen. Foto: National Nuclear Security Administration. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Containere med uran med en anriking så høy at den kan benyttes til fremstilling av atomvåpen har blitt fraktet langs norskekysten, skriver nyhetsbyrået BarentsObserver.

Les mer om våpenanriket uran her!

Lasten var tungt bevoktet med væpnet politi og helikoptre da våpenanriket uran ble fraktet til havna i Gydnia i Polen. Etter at båten var lastet med den dødelige frakten seilte båten langs norskekysten før den kom fram til Murmansk i forrige uke. Det skriver det Kirkenes-baserte nyhetsbyrået BarentsObserver.

Til Sør-Ural De skriver videre at uranlasten ble sendt fra en forskningsreaktor utenfor Warszawa til en topphemmelig resirkuleringsreaktor i Majak i Sør-Ural.

BarentsObserver skriver at det er to hovedgrunner til at atomavfallet blir fraktet i omvei langs norskekysten, i stedet for å bli fraktet gjennom Østersjøen og St. Petersburg rett til Majak.  

«For det første er det viktig å holde den sårbare lasten så langt som mulig fra mulige terrorister. For det andre har havnen i Murmansk en bedre infrastruktur for å mota atomavfall», skriver BarentsObserver.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer