Hemmelig CIA-vurdering: Russland forsøkte å hjelpe Donald Trump i presidentvalget

Mener å ha identifisert enkeltpersoner med tilknytning til Kreml som har lekket e-poster til Wikileaks, skriver Washington Post.

FIKK HAN HJELP? Ifølge Washington Post mener nå CIA at Russland bevisst forsøkte å hjelpe Donald Trump til seier i det amerikanske presidentvalget. Her er er den påtroppende presidenten på scenen i Baton Rouge i Louisiana under sin takketurné natt til lørdag. Foto: REUTERS/Mike Segar/NTB scanpix
FIKK HAN HJELP? Ifølge Washington Post mener nå CIA at Russland bevisst forsøkte å hjelpe Donald Trump til seier i det amerikanske presidentvalget. Her er er den påtroppende presidenten på scenen i Baton Rouge i Louisiana under sin takketurné natt til lørdag. Foto: REUTERS/Mike Segar/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): CIA har i en hemmelig vurdering konkludert med at Russlands involvering i det amerikanske presidentvalget var for å hjelpe Donald Trump til seier, melder avisa Washington Post.

I løpet av valgkampen har det vært flere anklager og avsløringer om at russiske hackere har forsøkt å påvirke det amerikanske presidentvalget. Amerikanske myndigheters største frykt har vært at hackingen er gjort i forsøk på å undergrave troverdigheten til det amerikanske valgsystemet.

Ifølge kilder som er kjent med den nye CIA-undersøkelsene skal imidlertid målet med hackingen ha vært å hjelpe Trump til valgseier.

Foret Wikileaks

Et av de mest brukte angrepene mot Demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton, var de såkalte Wikileaks-e-postene. Styrelederen for Hillary Clintons kampanje, John Podesta og Demokratenes nasjonale komité var blant dem som fikk e-postkontoene sine hacket.

Amerikanske myndigheter mente russiske hackere sto bak hackingen av e-postene som ble lekket av nettstedet Wikileaks.

Nå mener amerikansk etterretning å ha identifisert enkeltpersoner med bånd til russiske myndigheter i Kreml som har gitt Wikileaks tusenvis av lekkede e-poster.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer