Hemmelig dokument frigitt

SFT frarådet oljeleting ved korallrevet.

SFT FRARÅDET OLJELETING VED KORALLREVET: Men rådet ble ikke tatt hensyn til da TFO-ordningen ble etablert i 2003. Faksimile.
SFT FRARÅDET OLJELETING VED KORALLREVET: Men rådet ble ikke tatt hensyn til da TFO-ordningen ble etablert i 2003. Faksimile. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Miljøverndepartementet har gitt Dagbladet.no innsyn i ett av de hemmelige dokumentene som lå bak vurderingen av om korallområdet rundt Sularevet kunne åpnes for oljeleting.

Brevet ble frigitt etter at Dagbladet.no har klaget på hemmeligholdet.

Dokumentet viser at Statens forurensningstilsyn frarådet oljeleting i området med det verneverdige korallrevet.

- Kan skades«Blokker som ikke bør lyses ut nå: 6407/2, 3, 5, 6, 8, 9, 10, 11, 12. Blokkene ligger nær viktige korallrev, gyteområder for torsk, sild og sei samt foreslått marint verneområde,» skriver SFT i brevet som Dagbladet.no fikk tilgang til i ettermiddag. Videre skriver de at disse ressursene «kan skades både av akuttutslipp og driftsutslipp».

Ifølge SFT burde blokkene tidligst utlyses «når det er foretatt konsekvensutredninger i forbindelse med utarbeidelse av Forvaltningsplan for Norskehavet».

Forvaltningsplanen for Norskehavet er til sluttbehandling i regjeringen nå og vil bli presentert som stortingsmelding ved påsketider.

Til tross for det klare rådet skriver SFT at dersom blokkene likevel skal utlyses, må det stilles krav om nullutslipp, ikke drives mer enn to leteboringer samtidig, og forekomsten av korallrev og andre miljøressurser må kartlegges.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer