Hemmelig dokument viser at Daniel var den første som ble drept av terroristene

Knivstukket bakfra før flyet kjørte inn i tvillingtårnet.

DREPT: Daniel Lewin ble trolig det første offret for terroristene som slo til mot tvillingtårnene i New York 11. september 2001. Foto: AP/Courtesy Akamai Technologies/NTB Scanpix.
DREPT: Daniel Lewin ble trolig det første offret for terroristene som slo til mot tvillingtårnene i New York 11. september 2001. Foto: AP/Courtesy Akamai Technologies/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I tillegg til 19 kaprere døde 2977 personer i terrorangrepet den 11. september 2001.

Terrorangrepet er det mest omfattende terroranslag i USAs historie, både når det gjelder materielle skader og antall drepte. Fire sivile fly ble kapret av aktivister fra Al-Qaida på selvmordsoppdrag.

Drept i flyet I ett av disse flyene var den 31 år gamle dataingeniøren Daniel Lewin passasjer. Han satt på businessklasse ombord på American Airlines Flight 11, som var det første av de to flyene som styrtet inn i tvillingtårnene i New York. Da var klokka 08.46.30 i New York, eller 14.46.30 norsk tid.

Daniel Lewin hadde etter all sannsynlighet allerede vært død i en halv time.

Et hemmelig dokument som nå er lekket fra Federal Aviation Administration (FAA), som er USAs luftfartsmyndighet, beskriver hvordan Lewin skal ha forøkt å forhindre kapringsforsøket, for så å ha bli stukket ned med kniv bakfra av terroristen Satam al Suqami.

Daniel Lewin hadde tjenestegjort fire år i det israelske militæret i spesialstyrken Sayeret Matkal, hvis spesialitet er kidnappingssituasjoner og antiterrorvirksomhet. Med sin militærbakgrunn og arabiske språkkunnskap, er det svært sannsynlig at Daniel Lewin raskt forsto hva som var i ferd med å skje om bord på flyet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer