Hemmelig fengsel i Jordan

Her holdes al Qaida-toppene skjult av CIA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

11 al-qaidaere forsvunnet

I går meldte organisasjonen Human Rights Watch at 11 al Qaida-medlemmer er forsvunnet i amerikansk fangenskap. Offentligheten har ikke fått vite hvor de er eller hva som skjer med dem. Fangene er blant de mange som holdes fengslet utenfor amerikansk territorium. Røde Kors får heller ikke besøke fangene, som av USA nektes status som krigsfanger og dermed også de rettighetene som følger med det å være krigsfange ifølge internasjonale konvensjoner.

Holdes skjult i Jordan

Nå melder den israelske avisa

Haaretz

at fangene befinner seg i Jordan.

Haaretz har sine opplysninger fra etterretningskilder som sier at CIA har et hittil ukjent fengsel et sted i Jordan. Her holdes fangene som antas å ha de viktigste rollene i al Qaida mens de avhøres. Fengselet der de befinner seg, skal være topphemmelig. Ikke engang president George Bush vet hvor fengselet ligger - han har selv bedt om at opplysningene holdes skjult for ham.

Blant fangene er Khalid Sheikh Mohammed. Han er al Qaidas nummer 3 etter Osama bin Laden selv og doktor Aiman al-Zawahiri, som sto bak lydbåndet der Norge ble truet for to uker siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer