Hemmelig gift i flere år

Stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen (SV) og Lars Kolltveit, ansatt på partikontoret til SV, holdt bryllup for rundt 80 gjester i Oslo lørdag. Stor var overraskelsen da brudgommen i sin tale opplyste at de to har vært gift i flere år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Inga Marte Thorkildsen (26) er SVs kvinnepolitiske leder og representerer SV i justiskomiteen. Hun er ikke særlig meddelsom når Dagbladet ringer og spør hvorfor hun og Lars Kolltveit valgte å gjøre det på denne måten.

«Fin dag»

- Dette er en privatsak, men festen lørdag var vår bryllupsfest og det ble en fantastisk fin dag, sier hun.

Hun bekrefter at svært få har visst om at de to har vært gift.

- Dine foreldre har heller ikke visst om det?

- Ingen i familien visste at vi var gift. Dette har vært verdens søteste og mest romantiske hemmelighet, sier Inga Marte Thorkildsen.

Fra annet hold får Dagbladet opplyst at Thorkildsen og Kolltveit har vært hemmelig gift i fire år, men Inga Marte Thorkildsen vil ikke si hvor lenge det er siden de giftet seg, annet enn at det var før hun ble innvalgt på Stortinget i fjor høst. De to har ifølge Folkeregisteret hatt samme adresse i 3 1/2 år.

- Vi var veldig, veldig forelsket og vi giftet oss selv om det i manges øyne var altfor tidlig, sier hun.

Bittelitt sprø

Heikki Holmås kjenner både bruden og brudgommen veldig godt. De tre vennene satt sammen i sentralstyret i Sosialistisk Ungdom i flere år. Holmås bodde sammen med brudgommen da Thorkildsen og Kolltveit ble kjærester høsten 1997. Holmås var selvskreven gjest i bryllupet.

- Jeg kjenner dem som utrolig romantiske. De er veldig, veldig fine mennesker, og bittelitte granne sprø, sier Holmås og ler.

Han sier at det var et fantastisk fint bryllup, med flotte taler fra mange som er glade i brudeparet, og svært god stemning.

Søt bekreftelse

Når Dagbladet spør ham om hvordan folk reagerte på overraskelsen om at brudeparet hadde vært gift i flere år, ler han godt og svarer:

- Boligprisene i Oslo er altfor høye. For øvrig har jeg ingen kommentar.

Gruppeleder for SV i Kristiansand bystyre, Torbjørn Urfjell, var Inga Marte Thorkildsens vitne da den juridiske vielsen i sin tid fant sted. Han var også blant gjestene på bryllupsfesten, som foregikk i FAFO-huset på Grønland i Oslo. Men heller ikke Urfjell vil svare på når og hvor den juridiske vielsen skjedde. Om det uvanlige i å inngå et så godt som hemmelig ekteskap, for så å holde bryllupsfest flere år seinere med gjester som tror vielsen har skjedd samme dag, har Urfjell denne kommentaren:

- Uvanlig, ja vel, men det er en veldig uvanlig jente og en veldig uvanlig gutt.

Partileder i SV, Kristin Halvorsen, sier det slik:

- Jeg opplever dette som en søt og romantisk bekreftelse på kjærligheten slik de personlig og privat har ønsket å gjøre det.

Brud med perletopp

Dagbladet omtalte Inga Marte Thorkildsens bryllup første gang 27. juli i forbindelse med at det har vært bryllupsfeber på Stortinget i vår og sommer.

- Jeg gleder meg veldig og håper på en fin fest med mye dans, sa Inga Marte Thorkildsen, som ifølge reportasjen hadde «bestemt seg for ikke å være hvit brud».

«Jeg har kjøpt en lys rosa og grå kjole med perletopp,» sa hun den gang.

Til slutt i reportasjen het det at «26-åringen tror ikke på store endringer i tilværelsen når hun til høsten kommer på Stortinget som fru Kolltveit».

FEIRET FIRE ÅR FOR SEINT: SVs justispolitiske talskvinne, Inga Marte Thorkildsen, holdt bryllupsfest for 80 gjester lørdag, men var da allerede godt gift med Lars Kolltveit. - Ingen i familien visste at vi var gift, sier Thorkildsen.
BRUDGOMMEN: Lars Kolltveit er ansatt ved partikontoret til SV.