Hemmelig hackerkommando

USA har satt sammen verdens mest formidable hacker-kommando. Skal angripe fiendtlige datasystemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Teamet av hackere har fått det nette navnet Joint Functional Component Command for Network Warfare (JFCCNW).

Gruppa, som er strengt hemmelig, er trolig den mest formidable styrken elektronisk krigføring noengang har sett. De har millioner av dollar til rådighet, og er klare til å gå til cyberkrig mot fientlige nettverk.

Avdelingens eksistens ble avslørt under en høring hos US Senate Armed Services Committee i mars. Lederne for Strategic Command bekreftet at enheten eksisterte, skriver Wired News.

Dataangrep

JFCCNW har som oppgave å forsvare alle militære nettverk i USA, men er også ansvarlig for Computer Network Attack (Datanettverksangrep), et oppdrag som er strengt hemmelig og under utvikling.

Eksperter forteller Wired at det sannsynlig er personale fra CIA, National Security Agency, FBI, militæret, privatpersoner og kanskje forsvarspersonell fra NATO-land som utgjør hacker-styrken.

Dan Verton, en tidligere marineagent, sier til Wired at det amerikanske forsvarsdepartementer bruker millioner på å beskytte seg mot dataangrep. I fjor ble departementet forsøkt hacket 75.000 ganger.

Verton mener JFCCNW kan ødelegge nettverk, trenge seg inn i fientlige datamaskiner, og stjele og manipulere data.

Styrken kan trolig også slippe løs data-ormer, og ta ned kommandosentraler, slik at fienden ikke kan kommunisere med bakkestyrker eller fyre av missiler.

- Kan angripe

JFCCNW er organisert under Stratcom, som har ansvaret for mye av USAs atomvåpen.

- Forsvardepartementet er i stand til å starte offensive datanettverksangrep. Av sikkerhetsgrunner kan vi ikke snakke om detaljer. Likevel, på grunn av den økende avhengigheten av datanettverk, er alle offensive og defensive datakapabiliteter svært ønskelig, sier Damien Pickart, en talsmann for Stratcom, til Wired.

DATAKRIGFØRING: Datamaskiner og nettvberk er mer og mer viktig i moderne krigføring. Dette bildet er fra det amerikanske luftvåpenet i Irak.