Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hemmelig kabler hindret stenging av Grubbegata

Grunnen til at Grubbegata ikke ble stengt til tross for at alle papirer var i orden.

BLE IKKE STENGT: Grubbegata 22. juli 2011. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
BLE IKKE STENGT: Grubbegata 22. juli 2011. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verken statsråd Rigmor Aasrud, hennes embetsverk eller Statsbygg ante at det lå hemmelig infrastruktur under bakken der Grubbegata skulle stenges. Dette er grunnen til at gravearbeidet ikke ble ferdig før terrorangrepet 22. juli, skriver Aftenposten.

Etter seks år med utredning og med alle papirer og tillatelser i orden startet arbeidet med å stenge gata i Regjeringskvartalet i februar i fjor.

Arbeidet skulle være ferdig før sommeren, men ikke før var det begynt, før det ble stanset da gravemaskinene etter få centimeter støtte på Regjeringskvartalets topphemmelige infrastruktur. Dermed ble det hele utsatt til etter sommeren.

Forklaringen på at gata ikke var stengt enda alle papirer var i orden og arbeidet i gang, har ikke tidligere vært kjent. Den er heller ikke blitt omtalt av 22. juli-kommisjonen, utover at det var problemer med kartene.

Aftenposten oppdaget historien om den hemmelige infrastrukturen da Aasrud på spørsmål om hvorfor gata ikke var stengt enda alle papirer og planer var godkjent, bare svarte at kartene var upresise.

- Arbeidet med å stenge Grubbegata måtte derfor justeres underveis. Dette bidro til ytterligere forsinkelser i arbeidet, svarte hun og ville ikke si mer om hva infrastrukturen var, hvem som hadde lagt den eller hva den ble brukt til, utover at den var hemmelig.

Tom Dyring i landskapsarkitektene Berg & Dyring, som sto for prosjektering, tegninger og utarbeidelse av bebyggelsesplanen, sier det ligger masse infrastruktur i bakken som ikke er kartlagt. Han sier ikke mer, men henviser til Statsbygg.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media