Hemmelig kandidat fikk Trump til å klikke: Nå er navnet avslørt

Krigshelten og skribenten David French er mannen Donald Trump frykter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettstedet Bloomberg Politics skrev i går at David French er mannen presseprofilen Bill Kristol hadde i tankene da han twitret om en uavhengig kandidat på konservativ side. Kristol er redaktør i det konservative tidsskriftet Weekly Standard,

Redaktørens tweet fikk Donald Trump til å tenne på alle pluggene, ved utsiktene til en ny konkurrent om konservative stemmer.

«Utrolig ydmyk» «Bill Kristol har tatt feil i to år, en skammelig taper. Men hvis ikke Det republikanske partiet kan kontrollere sine egne, er de ikke noe parti. Vær tøffe, Republikanere!», skrev mannen som nå har nok delegater til å sikre seg nominasjonen for Republikanerne.

Selv om Bloomberg Politics ikke har fått noen kommentar fra David French selv, la han i morges ut en twitter-melding som tyder på at han er svært velvillig innstilt til å stille.

«Jeg er utrolig ydmyk og takknemlig for de mange uttrykkene for støtte», skrev French.

Krigsveteran David French er veteran fra Irak-krigen, og er ifølge Bloomberg Politics dekorert med krigsmedaljen «Bronze Star». I likhet med mannen som startet spekulasjonene, Bill Kristol, arbeider han i media, i det konservative nettstedet National Review.

På sin twitter-konto beskriver han seg dessuten som en «bestselgende forfatter».

Det spørs likevel om han har noen reell sjanse i kampen mot Demokratenes og Republikanernes tungvektere. For Trump kan han likevel bli en farlig mann.

- Ikke avgjort Det Trump frykter, er at en uavhengig, konservativ kandidat kan koste ham så mange stemmer at det ødelegger sjansene hans mot Clinton.

Kristol selv har ikke bekreftet at det var David French han hadde i tankene med twitter-meldingen om en ny, ikke navngitt kandidat.

To republikanere som angivelig har nært kjennskap til sonderingene for å få på plass en uavhengig, konservativ kandidat, skal derimot ha bekreftet det overfor Bloomberg Politics.

Ifølge disse to er French åpen for å stille, men skal ikke ha bestemt seg endelig.

YDMYK: «Jeg er utrolig ydmyk og takknemlig for de mange uttrykkene for støtte», skrev David French på sin twitterkonto i morges. Foto: Skjermdump.
YDMYK: «Jeg er utrolig ydmyk og takknemlig for de mange uttrykkene for støtte», skrev David French på sin twitterkonto i morges. Foto: Skjermdump. Vis mer