SEXOVERGRIPER: I 2008 ble det avslørt at Josef Fritzl i 24 år hadde holdt fanget og forgrepet seg på sin egen datter. Her er han på den fjerde dagen av rettsaken mot ham i St. Poelten i 2009. Foto: NTB Scanpix/AP/Robert Jaeger
SEXOVERGRIPER: I 2008 ble det avslørt at Josef Fritzl i 24 år hadde holdt fanget og forgrepet seg på sin egen datter. Her er han på den fjerde dagen av rettsaken mot ham i St. Poelten i 2009. Foto: NTB Scanpix/AP/Robert JaegerVis mer

Arbeidere oppdaget kjeller i vertshus drevet av overgriperen Josef Fritzl

Hemmelig kjeller oppdaget i sexovergriperen Josef Fritzls vertshus

Arbeidere oppdaget kjelleren under rutineoppdrag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den hemmelige kjelleren som nå er oppdaget lå i kjelleren til vertshuset «Seestern» i byen Unterach am Mondsee.

Ifølge britiske Independent drev Fritzl vertshuset sammen med kona Rosemarie før de flyttet til Amstetten i 1996.

Den notoriske sexovergriperen ble seinere kjent og beryktet verden over: I 2008 ble det avslørt at han i 24 år hadde holdt sin datter Elisabeth fanget i en kjeller i Amstetten og fått sju barn med henne.

Fritzl ble dømt til livsvarig fengsel.

Rutine-inspeksjon

Independent skriver, med henvisning til lokale medier, at den hemmelige kjelleren som nå er oppdaget, ble funnet da arbeidere fant en trapp bak en improvisert vegg.

Arbeiderne var der for å måle opp bygningen, som del av en rutinemessig inspeksjon.

Mannen som leier huset i dag skal ifølge den engelske avisa Daily Mirror, ha sagt at huset har hulrom overalt.

Det er uklart hvorvidt politiet vil etterforske saken.

- Ikke grundig

Ifølge lokale medier ble huset aldri grundig sjekket av politiet, tross at politiet var kjent med Fritzls gjerninger i huset i Amstetten.

I perioden Fritzl drev vertshuset «Seestern», skal huset ha brent ned to ganger, og deretter blitt gjenoppbygget. Fritzl ble da mistenkt og etterforsket av politiet, men de kunne aldri bevise noe.

Sa hun hadde rømt

Josef Fritzls datter, Elisabeth, ble tvunget til å bære fram alle de sju barna uten medisinsk hjelp i kjelleren i Amstetten.

Tre av barna levde relativt normale liv fra de var små, og ble ivaretatt av Fritzls intetanende kone, i husets andre etasjer.

Serieovergriperen fortalte kona at Elisabeth hadde rømt for å bli med i en sekt, og hadde dumpet sine nyfødte barn på dørstokken deres. Den samme historien fortalte han sosialtjenesten.

Fire av de sju barna fikk aldri forlate kjelleren, noe som førte til at en baby døde av pusteproblemer, da Fritzl ikke kontaktet lege. Deretter kremerte han spedbarnet i en vedovn.

I dag har Elisabeth fått ny identitet og bor sammen med sine seks barn.

BAKGÅRD: I denne bakgården i Amstetten i Østerrike, ble Elisabeth holdt fanget og misbrukt av sin far Josef Fritzl i 24 år. Foto: NTB Scanpix/ AP
BAKGÅRD: I denne bakgården i Amstetten i Østerrike, ble Elisabeth holdt fanget og misbrukt av sin far Josef Fritzl i 24 år. Foto: NTB Scanpix/ AP Vis mer