Frode Bergs advokater

- Hemmelig kontakt mellom FSB og E-tjenesten

Spionsiktede Frode Bergs russiske advokat, Ilja Novikov mener det er direkte kontakt mellom russiske FSB og Bergs oppdragsgiver - den norske E-tjenesten.

DRØFTER STRATEGI: Forde Bergs advokater vuderer nå hvilken strategi de skal bruke i forsvaret av den spionsiktede nordmannen. I dag møtes den russiske advokaten Ilja Novikov og Bergs norske forsvarer Brynjulf Risnes i Oslo.

Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
DRØFTER STRATEGI: Forde Bergs advokater vuderer nå hvilken strategi de skal bruke i forsvaret av den spionsiktede nordmannen. I dag møtes den russiske advokaten Ilja Novikov og Bergs norske forsvarer Brynjulf Risnes i Oslo. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Onsdag formiddag kom Frode Bergs russiske forsvarer, advokat Ilja Novikov, til Oslo for første gang.

Ved siden av et møte med Den norske Helsingforskomité, vedrørende en sak i den russiske republikken Tsjetsjenia, er Norges-besøket i sin helhet lagt opp om Frode Berg.

- Jeg ønsker å sette meg inn i saken mot russeren Mikail Botsjkarov (51) som er siktet for spionasje i Norge. Kan denne saken ha betydning for Frode Berg og en utlevering av ham til Norge, sier Novikov.

På dagsorden står også et møte med Frode Bergs norske familie. Samtidig skal Novikov og Frode Bergs norske advokat drøfte og gjennomgå hele sakskomplekset, og sammen vurdere den videre strategien for forsvaret av Frode Berg.

- Ved godt mot

- Frode Berg er ved godt mot. Berg håper arrestasjonen av russeren Mikhail Botsjkarov (51) kan føre til at han selv blir raskere løslatt og sendt hjem til Norge, sier Frode Bergs russiske forsvarer, advokat Ilja Novikov.

Den russiske advokaten kom i dag til Norge for å møte nordmannens norske advokat - Brynjulf Risnes - og familien til Frode Berg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer