Hemmelig konto i Monaco avslørt

SANDEFJORD (Dagbladet.no): Jakten på en skjult formue i Hamre-saken har avslørt at tv-kjendis Hallvard Flatland har disponert en hemmelig konto i skatteparadiset Monaco. På kontoen har det gått ut og inn flere millioner kroner, blant annet fra trusseltiltalte Atle Hamre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kom fram på siste dag av straffsaken mot travkusken Atle Hamre i Sandefjord byrett i dag. Dokumentene som viste dette ble lagt fram av påtalemyndigheten.

Det er etterforskere fra Økokrim som har gravd fram opplysningene etter å ha fått undersøkt en konto til selskapet Benjamin Overseas Inc. i Banque du Gotharde.

Mange millioner

I sin foreløpige rapport skriver politiinspektør Dag Styrvold i Økokrim:

«Det mest interessante ved transaksjonene viser at det i tiden 10.12.96 til 04.04.97 kommer inn USD 609 956 på kontoen fra en ukjent avsender.»

Kontoene har Flatland blant annet brukt til å kjøpe hestene American Park og Castelton Boss i USA. Atle Hamre bekreftet i retten i dag at det var Hallvard Flatland som var kjøper av disse hestene.

I retten i dag sa aktor, politiadvokat Alf Martin Evensen, at Hallvard Flatland er eier av kontoen. I dokumentene er det blant annet funnet en kopi av Flatlands pass.

Videre gransking

Både påtalemyndighet og forsvarne til Atle Hamre er enige om at avsløringen av kontoen ikke avdekker en skjult Hamre-formue.

Kontoen kom i politiets søkelys fordi Atle Hamre sommeren 1998 satte inn 350 000 danske kroner. Han forklarte da at det var penger han hadde mottatt av Hallvard Flatland. I politiavhør nektet Flatland for kjennskap til dette, men nå har Økokrims innsyn i banken avslørt at det han som disponerer kontoen.

Påtalemyndigheten vurderer nå å stevne Flatland for retten. Det fikk Hamres forsvarer og Flatlands advokat, Morten Kjensli, til å uttale:

- Jeg tror neppe Flatland ønsker å avgi forklaring.

Et vitne har nemlig rett til å nekte å forsvare seg hvis han dermed kan utsette seg selv for en mulig straffeforfølgelse.

Økokrim vil nå fortsette granskingen av den hemmelige kontoen til tv-kjendisen.

GOLF OG HESTER: Kontoene har golf- og traventusiasten Hallvard Flatland blant annet brukt til å kjøpe hestene American Park og Castelton Boss i USA.