Hemmelig lydbåndopptak avslører

Politiet ville ikke tatt ut tiltale mot fetteren for drapet på Birgitte Tengs idag. Det avsløres i et lydbånd fetteren selv tok opp under et møte med politiet.

OPPGITT: - Jeg har snart brukt halve livet på å renvaske meg, sier fetteren (33). Nå bor han i Spania sammen med kone og barn. Foto: Siv Seglem/Dagbladet
OPPGITT: - Jeg har snart brukt halve livet på å renvaske meg, sier fetteren (33). Nå bor han i Spania sammen med kone og barn. Foto: Siv Seglem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mer enn 12 år etter at han ble frifunnet for drapet på Birgitte Tengs, føler fetteren seg fortsatt mistenkeliggjort.

Birgitte Tengs ble funnet drept den 6. mai 1995. Den 17 år gamle jenta ble funnet ille tilredt, kort fra hjemmet på Karmøy.

I et brev til Stortingets Justiskomite beskriver advokat Arvid Sjødin hvilke konsekvenser det har fått for hans klient at Høyesterett har avslått ny behandling av saken, og at en «uriktig beskyldning om drap er blitt stående».

I brevet ber han om en klargjøring av fetterens status i saken, og viser til et hemmelig lydopptak fetteren gjorde under et møte med politiet i November 2009.

- Jeg har snart brukt halve livet på å renvaske meg, sier fetteren (33), til Dagbladet. Tirsdag er det fjorten år siden han ble arrestert og tiltalt for drapet på kusinen.

-Opprører oss I samtaler med politiadvokat Thor Buberg ved  Haugaland og Sunnhordland Politidistrikt har fetteren flere ganger fått høre at han ikke lenger er mistenkt. Han har etterspurt en skriftlig uttalelse som kan renvaske han, men mener politiet så langt ikke har villet gi ham det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer