Hemmelig møte

OSLO/SKIEN: Her kommer Hallvard Flatland og Atle Hamre ut fra Hotel Bristol etter å ha snakket sammen i et par timer i går formiddag. Flatland er tiltalt for heleri - Hamre for utpressing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Tuller du? svarer Hallvard Flatland da Dagbladet spør om han vil kommentere lunsjen med Atle Hamre.

Flatland blir møtt av Dorthe Skappel og forsvinner sammen med TV2-programlederen. En halv time seinere drar Atle Hamre. Han skal møte sin forsvarer, høyesterettsadvokat Tor Erling Staff, på hans kontor.

- Snakk med min advokat, var Hamres kommentar.

- Helt tilfeldig

Seinere sier han:

- Det var helt tilfeldig at jeg traff Hallvard. Jeg må da kunne være i Oslo og snakke med folk jeg har kjent i femten år, uten at det er noe merkverdig. Jeg var på Bristol for å møte en hesteeier som skulle på Bjerkebanen. Det var da Hallvard Flatland dukket opp.

- Vi snakket ikke om straffesakene i det hele tatt. Det gjør jeg bare med min advokat!

Hallvard Flatland ville på gjentatte forespørsler fra Dagbladet ikke gi en eneste kommentar.

- Henger sammen

Hallvard Flatland ble nylig tiltalt for hvitvasking og heleri av millionsummer. Økokrim påstår i tiltalen at han tillot Atle Hamre å bruke en hittil ukjent konto i Monaco som Flatland disponerte under navnet «Benjamin». Økokrim hevder at Flatland burde skjønt at millioninnskuddene var utbytte fra straffbare handlinger begått av Atle Hamre eller andre.

Tiltalen mot Flatland kom midt under den pågående straffesaken mot Hamre. Høyesterettsadvokat Tor Erling Staff reagerte kraftig på at Hamre ble knyttet til nye mulige straffbare handlinger og la ned protest i en omfattende protokolltilførsel.

- Disse sakene har ingenting med hverandre å gjøre. Sånn er det bare. Så får andre tro og mene hva de vil, tordner Atle Hamre.

Mandag møter han igjen i Agder lagmannsrett.

MØTE: Her kommer Atle Hamre og Hallvard Flatland ut etter å ha møtt hverandre på Hotel Bristol i Oslo sentrum i går. Flatland ble møtt av Dorthe Skappel og nektet konsekvent å kommentere samtalene med Hamre eller straffesakene mot dem begge.