Asylbarn

Hemmelig norsk nettverk hjelper asylbarn å rømme ut av landet

I skjulte nettforum utveksler nordmenn tips til fluktruter og samler inn penger til asylbarn som rømmer fra Norge – uten å bry seg om at de risikerer straff.

FÅR HJELP: Dagbladet fulgte asylsøkeren «Armin» på flukten fra Norge tidligere i oktober. Nå er han i Spania. På veien gjennom Europa har han blant annet fått tips og hjelp fra norske hjelpere. FOTO: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN
FÅR HJELP: Dagbladet fulgte asylsøkeren «Armin» på flukten fra Norge tidligere i oktober. Nå er han i Spania. På veien gjennom Europa har han blant annet fått tips og hjelp fra norske hjelpere. FOTO: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Da det smalt i redaksjonslokalene til Charlie Hebdo, tenkte jeg at «nå er det på tide å komme seg opp av sofaen og bidra til god integrering». Så jeg gikk opp på asylmottaket og spurte om det var noe jeg kunne gjøre, sier «Laila».

Slik gikk det til, at læreren fra Nord-Norge ble verge for en afghansk gutt som kom til Norge for to år siden, 16 år gammel.

Gjør et sommerkupp på Dagbladet Pluss

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Sommerkupp: Spar 80 % på kvartalsabonnement!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer. Få full tilgang ved å abonnere på Dagbladet Pluss. Akkurat nå får du 80 % rabatt på kvartalsabonnement.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

99,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)
Sommerkupp - 80 % rabatt!

49,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer