Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Asylbarn

Hemmelig norsk nettverk hjelper asylbarn å rømme ut av landet

I skjulte nettforum utveksler nordmenn tips til fluktruter og samler inn penger til asylbarn som rømmer fra Norge – uten å bry seg om at de risikerer straff.

FÅR HJELP: Dagbladet fulgte asylsøkeren «Armin» på flukten fra Norge tidligere i oktober. Nå er han i Spania. På veien gjennom Europa har han blant annet fått tips og hjelp fra norske hjelpere. FOTO: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN
FÅR HJELP: Dagbladet fulgte asylsøkeren «Armin» på flukten fra Norge tidligere i oktober. Nå er han i Spania. På veien gjennom Europa har han blant annet fått tips og hjelp fra norske hjelpere. FOTO: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN Vis mer

- Da det smalt i redaksjonslokalene til Charlie Hebdo, tenkte jeg at «nå er det på tide å komme seg opp av sofaen og bidra til god integrering». Så jeg gikk opp på asylmottaket og spurte om det var noe jeg kunne gjøre, sier «Laila».

Slik gikk det til, at læreren fra Nord-Norge ble verge for en afghansk gutt som kom til Norge for to år siden, 16 år gammel.

Da han ble truet med deportasjon etter 18-årsdagen i høst, hjalp hun ham med å rømme fra landet – selv om det er på kant med norsk lov.

- Jeg hjalp ham med penger, og jeg hjalp ham å planlegge reiseruta. Og det står jeg for, sier hun.

På ett år har 467 barn rømt fra norske asylmottak; en kraftig økning fra tidligere år.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?