Hemmelig opptak avslører Trump

Et opptak fra 2018 med USAs president, Donald Trump, viser hvordan han tilsynelatende gir ordre om å sparke ambassadøren til Ukraina.

UKJENT: USAs president, Donald Trump, hevder at han ikke kjenner Lev Parnes (t.h.) til tross for en rekke bilder og et opptak av dem to sammen under en liten middag i april 2018. Foto: House Judiciary Committee via AP
UKJENT: USAs president, Donald Trump, hevder at han ikke kjenner Lev Parnes (t.h.) til tross for en rekke bilder og et opptak av dem to sammen under en liten middag i april 2018. Foto: House Judiciary Committee via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): - Bli kvitt henne! Få henne ut i morgen. Jeg bryr meg ikke. Få henne ut i morgen. Ta henne ut. Ok? Gjør det, sier stemmen på opptaket som skal tilhøre USAs president.

Han snakker angivelig om USAs daværende ambassadør til Ukraina, Marie Yovanovitch.

Opptaket, som ABC News først omtalte, skal være overlevert til etterretningskomiteen i Kongressen og statsadvokaten i New York.

Siktede forretningsforbindelser

Ifølge TV-kanalen skal opptaket være fra en liten middag 30. april 2018 i Trump International Hotel i Washington D.C. Blant dem til stede var både Lev Parnas og Igor Fruman, to tidligere forretningsforbindelser til Trumps personlige advokat, Rudy Giuliani. Begge er nå siktet i New York for ulovlig valgkampfinansiering, og Parnas har besluttet å samarbeide med påtalemyndigheten.

Opptaket ser ut til å gå helt på tvers av uttalelser Trump har kommet med. Samtidig støtter det opp under bildet Parnas har forsøkt å tegne gjennom flere intervjuer med amerikanske medier de siste dagene.

Opptaket viser hvordan Trump ser ut til å angripe en diplomat som motsatte seg å være med på en plan om å presse Ukraina til å åpne en etterforskning mot Joe Biden og en avkreftet konspirasjonsteori om at det var Ukraina, ikke Russland, som blandet seg inn i presidentvalget i 2016. Det viser dessuten at presset mot Ukraina kan ha vært planlagt i lengre tid en det som hittil har vært kjent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer