Hemmelig plan tok Erna på senga

I all hemmelighet bestemte statsministeren seg for å ta en tur til Notodden - eksakt samtidig som Erna Solberg. Høyre-lederen ante ingenting, og ble overrumplet av sin politiske hovedmotstander. Til og med bussene målte muskler.

HVEM ER STØRST? LO-bussen måler muligens noen centimeter høyere på gummidekklesten, men Høyre kan likevel bli landets største parti ved valget. Her rygger LO-bussen inn framfor Høyre-bussen for å flekse litt muskler. Foto: Steinar Suvatne / Dagbladet
HVEM ER STØRST? LO-bussen måler muligens noen centimeter høyere på gummidekklesten, men Høyre kan likevel bli landets største parti ved valget. Her rygger LO-bussen inn framfor Høyre-bussen for å flekse litt muskler. Foto: Steinar Suvatne / Dagbladet Vis mer
Publisert

NOTODDEN (Dagbladet): Erna Solberg har turnert sør- og østlandet denne uka, med planlagt stopp på Notodden fredag ettermiddag.

Plutselig dukket også statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) opp på nevnte Notodden - på et ikke-annonsert besøk.

Ap-lederen ble med LO-bussen, som allerede var i området.

Er dette politisk sleiphet og det britene kaller «mind games»? Overhodet ikke, påstår Jonas Gahr Støre overfor Dagbladet.

- Det er heldig tilfeldig at Erna og jeg er her samtidig. Det er mange viktige politiske saker på Notodden, sier Støre.

Han smiler lurt.

Stoppet ikke

Tre minutter tidligere har den røde LO-bussen med Støre ombord passert Høyre-bussen til Erna Solberg på en parkeringsplass på Notodden.

De to rivalene lot være å hilse på hverandre, og fortsatte heller bussferden i hver sin retning.

Det var så man kunne kuttet spenningen i lufta med en kniv.

Ringer ikke

Støre-besøket til Notodden har vært planlagt en liten stund opplyser SMK, men verken pressen eller Erna Solbergs leir hadde fått nyss om det.

- Erna Solberg ante ikke at du kom?

- Nei vel, vi ringer ikke alltid Høyre og forteller om planene våre, sier Støre.

LO-leder Peggy Hessen Følsvik humrer ved siden av.

- Vi er her blant annet for å fortelle velgerne at Høyre står for en privatisering som vil senke lønnsnivået for eksempel i eldreomsorgen, sier hun.

ET LITE STIKK? LO-bussen, som driver valgkamp for Arbeiderpartiet, tok seg bryet til å rygge inn framfor Høyre-stand på Notodden. Så kjørte den ut igjen. Foto: Steinar Suvatne / Dagbladet
ET LITE STIKK? LO-bussen, som driver valgkamp for Arbeiderpartiet, tok seg bryet til å rygge inn framfor Høyre-stand på Notodden. Så kjørte den ut igjen. Foto: Steinar Suvatne / Dagbladet Vis mer

- Velkommen etter, Jonas

Erna Solberg tror ikke Jonas Gahr Støre lykkes med å ta oppmerksomheten fra henne - hvis det var planen, da.

Hun avviser forøvrig også at Høyres politikk vil senke lønnsnivået i eldreomsorgen.

- Jeg får si «velkommen etter» til Jonas, for jeg har savnet at Arbeiderpartiet driver valgkamp. Jeg har egentlig ikke sett Ap noe særlig i det siste. Men nå er de altså igang, det var bra, sier Solberg til Dagbladet.

- Du forlater Notodden eksakt det øyeblikket statsministeren kommer. Er det tilfeldig?

- Absolutt. Vårt program har vært spikret i lang tid, og Dagbladet fikk det tilsendt forrige helg. Vi skal videre til Skien nå, bare sjekk programmet ditt.

...og et lite stikk til slutt

Dagbladets journalist har mistet programmet, men fortsetter tappert med intervjuet.

- Er du redd for å miste glans nå som statsministeren - altså ikke deg - er i Notodden?

- Det hender at noen politikere tenker at hvis statsministeren er et sted, så drar ikke jeg dit fordi da får jeg så lite oppmerksomhet.

Solberg trekker skrått på smilebåndet før hun fortsetter.

- Men jeg opplever ikke at det er noe problem for mitt vedkommende.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer