Hemmelig rapport advarer om ny Nav-krise

Nav går mot nye kostnadsoverskridelser og forsinkelser, konkluderes det med i en hemmelig rapport som Arbeids- og velferdsetaten har bestilt.

NY HØRING: Arbeidsminister Robert Eriksson møter mandag til høring i Stortinget. En hemmelig Nav-rapport advarer om at organisasjonen kan havne i ny krise. Foto: Endre Vellene
NY HØRING: Arbeidsminister Robert Eriksson møter mandag til høring i Stortinget. En hemmelig Nav-rapport advarer om at organisasjonen kan havne i ny krise. Foto: Endre Vellene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mandag møter blant andre Nav-direktør Joakim Lystad og arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) i en ny åpen høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité. Bakgrunnen er Riksrevisjonens kritiske rapport om budsjettåret 2013.

Under den forrige høringen i november forsikret både Eriksson og Lystad at Nav er i rute med sitt omfattende moderniseringsprosjekt for IKT-systemet. Første fase endte med omorganisering og store økonomiske tap, men både Lystad og Eriksson forsikret at fase to og tre som nå skal iverksettes, var under kontroll.

Konsulentselskapet A2 konkluderer imidlertid annerledes i en rapport som Nav-ledelsen selv har bestilt for å kvalitetssikre prosjektet framover, skriver Dagens Næringsliv.

«Uforutsette kostnader» A2 mener ifølge avisen at den første fasen av moderniseringsprogrammet er så omfattende at den også får konsekvenser for fase to og tre. Nav burde derfor laget en helt ny plan for det videre moderniseringsprosjektet, en ny såkalt konseptutvalgsutredning, mener selskapet.

A2 skriver blant annet at påpekte mangler og svakheter «medfører risiko for at det vil oppstå uforutsette kostnader og forsinkelser ved gjennomføringen».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.