Hemmelig rapport rett rundt hjørnet

EOS-utvalget har gransket tre konkrete saker om arbeidsmetodene i Forsvarets sikkerhetstjeneste.

HIT, MEN IKKE LENGER: Bak lukkede porter på Jørstadmoen utenfor Lillehammer holder Forsvarets sikkerhetstjeneste (FOST) til. Nå etterforskes de av Kripos, mistenkt for ulovlig overvåkning av både regjering og kongehus. Foto: Hans Arne Vedlog
HIT, MEN IKKE LENGER: Bak lukkede porter på Jørstadmoen utenfor Lillehammer holder Forsvarets sikkerhetstjeneste (FOST) til. Nå etterforskes de av Kripos, mistenkt for ulovlig overvåkning av både regjering og kongehus. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): EOS-utvalget er et stortingsoppnevnt kontrollorgan for de hemmelige tjenestene, blant dem Forsvarets sikkerhetstjeneste (FOST).

Nå bekrefter utvalgets leder, Helga Hernes, at de er i ferd med å sluttføre en rapport om arbeidsmetodene i FOST. - Vi har jobbet med tre konkrete saker som er nevnt i vår årsmelding, men har ikke avsluttet arbeidet helt ennå. I nær framtid vil vi sende en rapport til FOST og til Forsvarsdepartementet, sier Helga Hernes til Dagbladet.

Hun vil ikke kommentere innholdet i de tre sakene.- Jeg er informert om at vi vil bli kjent med to-tre konkrete saker som også omhandler FOST i løpet av nærmeste framtid, sier en informert stortingskilde.

Dagbladet vet at Forsvarsministeren var i et møte med EOS-utvalget onsdag denne uka - samme dag som overvåkingsskandalen sprakk. Ble orientert av NSMEOS-utvalget ble orientert om de tre konkrete sakene i et møte med Nasjonale sikkerhetsmyndighet (NSM), som på grunnlag av mottatt informasjon hadde uttrykt bekymring over arbeidsmetodene til Forsvarets sikkerhetstjeneste i fjor. De tre konkrete sakene skal omhandle den operative sikkerhetsavdelingen i FSA, som har i oppgave å motvirke sikkerhetstrusler mot Forsvaret i forbindelse med spionasje, sabotasje og terrorhandlinger som kan ramme Forsvaret eller rikets sikkerhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer