Hemmelig sekt bak milliard-utbygging

SKIEN (Dagbladet): Et hemmeligholdt internasjonalt kirkesamfunn ønsker å gå i gang med en kjempeutbygging av et tilnærmet urørt fjellområde i Tinn kommune i Telemark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sekten skal ha milliardbeløp til disposisjon for å bygge sitt eget kurs- og rekreasjonssted.

Utbyggingsplanene er presentert for kommunen og grunneiere på flere møter. Stedet ligger bare noen få kilometer fra Gausta-området - der Arthur Buchardt og Hallvard Flatland planlegger sin gigantutbygging.

1,5 milliard

Kirkesamfunnet vil legge sitt rekreasjons- og kurssenter øst for Tinnsjøen, like sørøst for Hardangervidda. Det finnes svært få hytter i området fra før, som grenser til et stort landskapsvernareal.

På den andre siden av Tinnsjøen går planarbeidet for Arthurs Buchardts storstilte Gausta-utbygging sin gang - i åpenhet. Her raser debatten for og imot i full offentlighet. Planene til den amerikanske sekten er det bare et fåtall som så langt har fått innsyn i.

Utbyggingsplanene som mellommennene for kirkesamfunnet har presentert, innebærer investeringer for ca. halvannen milliard kroner. Alt sammen finansiert av den hemmelige sekten.

  • De opplysninger grunneiere som Dagbladet har vært i kontakt med har fått innsyn i, tyder på at sekten er amerikansk med avleggere en rekke steder i Europa.

Hemmelig ID

Så vel kommunen som grunneiere i området har gjentatte ganger spurt hvem mellommennene egentlig representerer, men sektens forhandlere har så langt ikke villet oppgi dette. Etter det Dagbladet kjenner til ønsker i utgangspunktet ikke kirkesamfunnet å oppgi sin identitet før utbyggingsplanen er i boks.

Ryktene i lokalsamfunnet i Tinn går på at det er den amerikanske/internasjonale Scientologikirken, som står bak planene og som sitter på pengene. Investorenes mellommenn har ikke villet bekrefte dette.

  • Dersom gigantplanene ser dagens lys får Tinn kommune landets to største fritids- og hytteutbygginger innenfor sine grenser. Og i utgangspunktet er kommunen interessert. Men:

- Fra kommunens side er det vesentlig at man vet hvem som står bak utbyggingsplanen. Alt vi har fått høre så langt er at det dreier seg om et internasjonalt kirkesamfunn. Selv ikke grunneierne har fått rede på hvem som står bak, sier rådmann i Tinn kommune, Britt Lund, til Dagbladet.