Hemmelig sekt bak milliard-utbygging

SKIEN (Dagbladet): Et hemmeligholdt internasjonalt kirkesamfunn ønsker å gå i gang med en kjempeutbygging av et tilnærmet urørt fjellområde i Tinn kommune i Telemark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sekten skal ha milliardbeløp til disposisjon for å bygge sitt eget kurs- og rekreasjonssted.

Utbyggingsplanene er presentert for kommunen og grunneiere på flere møter. Stedet ligger bare noen få kilometer fra Gausta-området - der Arthur Buchardt og Hallvard Flatland planlegger sin gigantutbygging.

1,5 milliard

Kirkesamfunnet vil legge sitt rekreasjons- og kurssenter øst for Tinnsjøen, like sørøst for Hardangervidda. Det finnes svært få hytter i området fra før, som grenser til et stort landskapsvernareal.

På den andre siden av Tinnsjøen går planarbeidet for Arthurs Buchardts storstilte Gausta-utbygging sin gang - i åpenhet. Her raser debatten for og imot i full offentlighet. Planene til den amerikanske sekten er det bare et fåtall som så langt har fått innsyn i.

Utbyggingsplanene som mellommennene for kirkesamfunnet har presentert, innebærer investeringer for ca. halvannen milliard kroner. Alt sammen finansiert av den hemmelige sekten.

De opplysninger grunneiere som Dagbladet har vært i kontakt med har fått innsyn i, tyder på at sekten er amerikansk med avleggere en rekke steder i Europa.

Hemmelig ID

Så vel kommunen som grunneiere i området har gjentatte ganger spurt hvem mellommennene egentlig representerer, men sektens forhandlere har så langt ikke villet oppgi dette. Etter det Dagbladet kjenner til ønsker i utgangspunktet ikke kirkesamfunnet å oppgi sin identitet før utbyggingsplanen er i boks.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer