Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hemmelig siktelse mot Bachs advokat

Økokrim har i hemmelighet siktet Ole Christian Bachs tidligere advokat, Håkon Ø. Schiong, for å ha holdt tilbake bevismateriale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN/SKIEN (Dagbladet): Dette får Dagbladet bekreftet av Schiongs advokat John Christian Elden.

Opplysningene kom også delvis fram i et lukket rettsmøte i Oslo tingrett i går.

Razzia

I begynnelsen av mai i år gjennomførte politiet en razzia i privatboligen og på kontoret til advokat Schiong på Harestua.

- Han ble siktet for at han ikke uoppfordret overleverte bevismateriale mot sin avdøde klient Ole Christian Bach, i hovedsak i form av en PC som inneholdt informasjon fra Bach til Schiong. Jeg mener siktelsen er helt vanvittig. En advokat har ikke plikt til å gi klientopplysninger til politiet. Det er klart fastslått av Høyesterett. En advokat er underlagt taushetsplikt om informasjoner som gis av klienter. Advokat Schiong kunne ha kommet i straffansvar om han hadde gitt fra seg denne informasjonen til politiet, sier John Christian Elden.

Nektet å avgi forklaring

Schiong ville ikke avgi forklaring i Oslo tingrett i går, men sa at han vil forklare seg når han og hans advokat har fått dokumentene til saken.

Førstestatsadvokat Elisabeth Roscher ville ikke kommentere siktelsen mot Schiong i går.

Hele Norges coronakart