Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hemmelige adresser kan bli avslørt

Saker om farskap kan røpe skjulesteder.

 IKKE HEMMELIG LIKEVEl:  Farskapssaker kan lede til at barns hemmelige adresser utilsiktet blir avslørt.  Illustrasjonsfoto: SCANPIX.
IKKE HEMMELIG LIKEVEl: Farskapssaker kan lede til at barns hemmelige adresser utilsiktet blir avslørt. Illustrasjonsfoto: SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Nav frykter for sikkerheten til kvinner og barn med hemmelige adresser. Årsaken er at domstolsvalg kan røpe skjulesteder.

Farskapssaker må nemlig føres ved domstolen der barnet bor, og Nav frykter at dette kan gi uvedkommende hint om hvor kvinner og barn med hemmelig adresse oppholder seg.

Nav mener det må kunne gis unntak i lovverket i slike saker, skriver Vårt Land.

I henhold til dagens lovverk skal slike saker føres ved domstolen der barnet bor, og unntak fra regelen er ikke mulig.

- Dette er problematisk da man ved å følge reglene står i fare for å røpe adressen eller oppholdsstedet til den som er skjermet, mener arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.


- Flytte til annen domstol

Han legger nå behandlingen av slike saker på is i påvente av at barneminister Anniken Huitfeldt (Ap) skal finne en løsning som skjermer truede kvinner og barn.

Tove Smaadahl, leder for krisesentersekretariatet, synes det er prisverdig at Nav skjønner viktigheten av at kvinner ikke får skjulestedet avslørt.

- Flytting av saker til en annen domstol bør bli automatisk så man slipper å slåss i hvert enkelt tilfelle, sier hun. (NTB).


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling