- Hemmelige agenter fjernet tekniske bevis

MI6-spionen Gareth Williams (31) ble funnet drept i en sportsbag. Nå tror familien at det var hysj-tjenesten selv som drepte ham i omfattende dekkoperasjon.

FUNNET DREPT I SPORTSBAG: Den britiske kodeknekkeren Gareth Williams (31) ble i august 2010 funnet drept i en North Face-bag i badekaret i leiligheten han disponerte i Pimlico i London. Familien tror hemmelig agent kan ha drept ham. Foto: AP/Reuters/Toby Melville/Scanpix NTB
FUNNET DREPT I SPORTSBAG: Den britiske kodeknekkeren Gareth Williams (31) ble i august 2010 funnet drept i en North Face-bag i badekaret i leiligheten han disponerte i Pimlico i London. Familien tror hemmelig agent kan ha drept ham. Foto: AP/Reuters/Toby Melville/Scanpix NTBVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den britiske kodeknekkeren ble funnet drept i en North Face-sportsbag på badet i sin egen leilighet i Pimlico like ved hovedkvarteret til MI6 (SIS) i Vauxhall sentralt i London 28. august 2010.

Til tross for 20 måneders etterforskning har ikke politiet kommet fram til noen ting, skriver den britiske avisa Daily Mail.

Rensket for fingeravtrykk En offentlig høring i går avdekket likevel nye oppsiktsvekkende opplysninger om både 31-åringens rolle og manglende funn av tekniske spor i leiligheten. Blant annet skal leiligheten ha vært rensket for fingeravtrykk og DNA.

Det eneste DNA-funnet, som lenge ble omtalt som politiets viktigste spor, viste seg å tilhøre en kriminaltekniker som hadde kommet til åstedet etter likfunnet.

Opplysningene gjør at familien nå tror at Williams ble drept av en hemmelig agent med ekspertise innen dekkoperasjoner, melder nyhetsbyrået AP.

Familiens advokat Anthony O'Toole lanserte i går to teorier bak dødsårsaken: Enten at han ble drept av en britisk agent, eller at en utenlandsk etterretningstjeneste hadde drept ham på grunn jobben som spion og kodeknekker.

- Familien tror at en ukjent tredjepart var medlem av en eller annen tjeneste som spesialiserer seg innen tåkelegging innen hysj-tjenesten, eller at bevis har blitt fjernet etter hans død av eksperter innen dekkoperasjoner, sa O'Toole i går.

Vet ikke hvordan han døde Britiske myndigheter har hevdet at dødsfallet skjedde urelatert til jobben ved kommunikasjonsenheten GCHQ, som forer regjeringen og de væpnede styrkene med informasjon. Denne teorien avviser O'Toole og familien.

En annen oppsiktvekkende opplysning som kom fram i går er at det til tross for at det skjedde for 20 måneder siden ikke er slått fast hvordan Williams døde. Han skal verken ha synlige skader eller ha spor etter kjente medikamenter eller giftstoff i kroppen.

Det har også fra myndighetenes side blitt hevdet at Williams hadde forbindelse med Londons homo- og bondage-miljø og har antydet at det hele kan ha vært en sex-lek med tragisk utfall.

Rettsmedisiner Fiona Wilcox vil også gjøre forsøk på å gjøre en rekonstruksjon av hvordan Williams kan ha lagt seg inn i sportsbagen og lukket den fra innsiden.

Politiadvokat Vincent Williams erkjente likevel under gårsdagens høring at det ville vært svært vanskelig, om ikke umulig.

SISTE OBSERVASJON: Dette overvåkningsbildet viser drapsofferet Gareth Williams på t-banestasjonen Holland Park i London 14. august 2010. Foto: Britisk politi
SISTE OBSERVASJON: Dette overvåkningsbildet viser drapsofferet Gareth Williams på t-banestasjonen Holland Park i London 14. august 2010. Foto: Britisk politi Vis mer