- Hemmelige agenter fjernet tekniske bevis

MI6-spionen Gareth Williams (31) ble funnet drept i en sportsbag. Nå tror familien at det var hysj-tjenesten selv som drepte ham i omfattende dekkoperasjon.

FUNNET DREPT I SPORTSBAG: Den britiske kodeknekkeren Gareth Williams (31) ble i august 2010 funnet drept i en North Face-bag i badekaret i leiligheten han disponerte i Pimlico i London. Familien tror hemmelig agent kan ha drept ham. Foto: AP/Reuters/Toby Melville/Scanpix NTB
FUNNET DREPT I SPORTSBAG: Den britiske kodeknekkeren Gareth Williams (31) ble i august 2010 funnet drept i en North Face-bag i badekaret i leiligheten han disponerte i Pimlico i London. Familien tror hemmelig agent kan ha drept ham. Foto: AP/Reuters/Toby Melville/Scanpix NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den britiske kodeknekkeren ble funnet drept i en North Face-sportsbag på badet i sin egen leilighet i Pimlico like ved hovedkvarteret til MI6 (SIS) i Vauxhall sentralt i London 28. august 2010.

Til tross for 20 måneders etterforskning har ikke politiet kommet fram til noen ting, skriver den britiske avisa Daily Mail.

Rensket for fingeravtrykk En offentlig høring i går avdekket likevel nye oppsiktsvekkende opplysninger om både 31-åringens rolle og manglende funn av tekniske spor i leiligheten. Blant annet skal leiligheten ha vært rensket for fingeravtrykk og DNA.

Det eneste DNA-funnet, som lenge ble omtalt som politiets viktigste spor, viste seg å tilhøre en kriminaltekniker som hadde kommet til åstedet etter likfunnet.

Opplysningene gjør at familien nå tror at Williams ble drept av en hemmelig agent med ekspertise innen dekkoperasjoner, melder nyhetsbyrået AP.

Familiens advokat Anthony O'Toole lanserte i går to teorier bak dødsårsaken: Enten at han ble drept av en britisk agent, eller at en utenlandsk etterretningstjeneste hadde drept ham på grunn jobben som spion og kodeknekker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer