Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hemmelige avtaler utsetter Wonderboy

Domsavsigelse først etter påske.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no). Striden om de påståtte hemmelige avtalene mellom påtalemyndigheten og kriminelle, hindrer dagens planlagte domsavsigelse i den såkalte Wonderboy-saken i Borgarting lagmannsrett i dag, melder NTB.

Høyesterett skal for tredje gang ta stilling til om lagmannsretten har begått feil i behandlingen av de påstått hemmelige avtalene om strafferabatt som er inngått med David Toska eller hans medhjelper kjent som «Onkel Skrue».

- Det ligger en anke fra meg om innsyn i dokumentene som jeg har fått avslag på i lagmannsretten. Det er nok den ankesaken som er grunnen til denne utsettelsen, sier advokat Arve Ringsbye til Dagbladet.no.

Han forsvarer en av de ni tiltalte som har anket hasjsmuglingssaken til lagmansretten. Han har under rettssaken hevdet at hans klient er forskjellsbehandlet i forhold til Toskas medhjelper og har gjentatte ganger bedt om innsyn uten å få det, skriver NTB.

Blant annet måtte riksadvokat Tor-Aksel Busch vitne om denne hemmelige avtalen i retten.

Les også: Denne karen skulle ikke vitne før onsdag.

Lagmannsretten opplyser til Dagbladet.no at de ikke har mottatt noen anke og på grunn av det er domsavsigelsen utsatt på ubestemt tid.

I en pressemelding til NTB opplyser domstolen at den ikke vil bli avsagt før etter påske.

TILTALT: Danny Bungard - Wonderboy - er hovedtiltalt i hasjsmuglingssaken. Det var forventet domsavsigelse i dag, men på grunn av en anke om dokumentinnsyn om påståtte hemmelige avtaler om strafferabatt, ble avsigelsen utsatt. Foto: DANIEL CHAVES
TILTALT: Danny Bungard - Wonderboy - er hovedtiltalt i hasjsmuglingssaken. Det var forventet domsavsigelse i dag, men på grunn av en anke om dokumentinnsyn om påståtte hemmelige avtaler om strafferabatt, ble avsigelsen utsatt. Foto: DANIEL CHAVES Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media