Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hemmelige dokumenter kan kaste nytt lys over Saudi-Arabias rolle i 11. september

Kommer på et kritisk tidspunkt.

TERORKOBLING?: Obama-administrasjonen vil trolig offentliggjøre deler av et 28 sider langt dokument fra en 11. september-etterforskning som kan kaste lys over Saudi-Arabias rolle i angrepene. Foto: AP Photo/Richard Drew/NTB Scanpix
TERORKOBLING?: Obama-administrasjonen vil trolig offentliggjøre deler av et 28 sider langt dokument fra en 11. september-etterforskning som kan kaste lys over Saudi-Arabias rolle i angrepene. Foto: AP Photo/Richard Drew/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Obama-administrasjonen vil trolig offentliggjøre deler av et 28 sider langt dokument fra en 11. september-etterforskning som kan kaste lys over Saudi-Arabias rolle i angrepene.

Dokumentene holdes foreløpig i kjelleren i Capitol, der kongressen samles. De inneholder informasjon fra etterforskning på forespørsel fra kongressen over hvorvidt noen av kaprerne mottok utenlandsk støtte mens de oppholdt seg i USA.

Bob Graham, som deltok i etterforskningen, sier at dokumentene retter mistanke mot Saudi-Arabia.

Om dokumentene blir offentliggjort nå, kommer de på et tidspunkt med et anstrengt forhold mellom USA og Saudi-Arabia, som lenge har vært allierte.

- Det viktigste spørsmålet fra 11. september som ennå ikke er besvart, er om kaprerne utførte det «sofistikerte» angrepet alene, eller var støttet, sa Graham til NBC søndag.

Av de 19 kaprerne var 15 statsborgere i Saudi-Arabia. Myndighetene i Saudi-Arabia sier de feilaktig er anklaget for medvirkning, at de fører en kamp mot ekstremisme og at de forsøker å stoppe ekstremistenes pengestrømmer. Samtidig understreker Saudi-Arabia at de ønsker at dokumentene skal offentliggjøres, slik at de kan se de konkrete beskyldningene og dermed forsvare seg skikkelig.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart