Lobbyist Frode Reppe: «Vi må finne en vei som ikke kan spores»

Hemmelige e-poster til Per Sandberg på avveie

Den mektige lakselobbyisten Frode Reppe ba i hemmelige e-poster om hjelp fra fiskeriminister Per Sandberg og hans statssekretær, Roy Angelvik.

PÅ AVVEIE: Flere e-poster en av sjømatnæringas mektigste lobbyister forsøkte å sende til fiskeriminister Per Sandberg (Frp), havnet på avveie. E-postene skulle være hemmelige. I dag kan Dagbladet gi et innblikk i den skjulte lobbyvirksomheten inn mot Fiskeridepartementet. Foto: Roar Christiansen / Bergens Tidende / NTB Scanpix
PÅ AVVEIE: Flere e-poster en av sjømatnæringas mektigste lobbyister forsøkte å sende til fiskeriminister Per Sandberg (Frp), havnet på avveie. E-postene skulle være hemmelige. I dag kan Dagbladet gi et innblikk i den skjulte lobbyvirksomheten inn mot Fiskeridepartementet. Foto: Roar Christiansen / Bergens Tidende / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Frode Reppe er kommunikasjonssjef i Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL). Medlemsbedriftene omsetter årlig fisk og sjømat for 10 milliarder kroner.

Brukte feil mail

Da han i fjor høst ville etablere en skjult kanal til Fiskeridepartementets toppledelse, gikk det i ball.

Han skrev inn feil e-post-adresse på det som skulle være hemmelige e-poster til fiskeriminister Per Sandberg.

Dermed kom e-postene til Sandberg på avveie, og dukket opp i innboksen til en forskrekket privatperson.

Ba om tjenester

Dagbladet har fått tilgang til e-postene.

De gir et oppsiktsvekkende innblikk i Frode Reppe og NSL’s skjulte lobbyvirksomhet inn mot Fiskeridepartementets toppledelse.

Det framgår blant annet at Reppe oppfordret fiskeriminister Sandberg og statssekretær Angelvik til å utføre diverse tjenester:

  • Frode Reppe ba Sandberg og Angelvik om hjelp til å få fram sitt budskap overfor Klima- og miljødepartementet, uten at det skulle kunne spores tilbake til NSL og oppdretterne.
  • Reppe ba Sandberg og Angelvik om hjelp til å varsle en sak inn for Riksrevisjonen, siden de selv manglet kontakter der.
  • Reppe ba Fremskrittspartiet legge til rette for kompensasjon til oppdrettere i Hardanger som, ifølge ham, er ofre for restriksjoner innført på bakgrunn av sviktende forskning.

- Nei, herregud!

Dagbladet kan også avdekke at Reppe ikke benyttet statssekretær Roy Angelvik og fiskeriminister Per Sandbergs offisielle e-poster, men valgte å bruke private Gmail-kontoer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer