Hemmelige lærerforhandlinger ga lønnsøkning

Gjennom et halvt år er det ført hemmelige forhandlinger mellom lærerorganisasjonene og Kirke-, utdannings og forskningsdepartementet. På to år er lærerlønna økt med 50 000 kroner, og lærerne skal undervise mer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringsskiftet som kommer om få dager, har lagt et betydelig press på partene for å få avtalen i boks.

For regjeringen og statsråd Trond Giske har det lenge vært et sentralt mål å øke lønna til lærerne.

For lærerorganisasjonene var det åpenbart at et regjeringsskifte åpenbart ville utsatt lønnsøkningen i minst et halvt år.

Attraktivt

Dagbladet kunne fredag avsløre at de hemmelige forhandlingen var i avslutningsfasen. Søndag innkalte departementet til pressekonferanse og kunne offentliggjøre hele innholdet i avtalen.

Lærerne opp 15000 kroner i 2002, et lønnstrinn 1. januar og resten 1. august. I tillegg kommer lønnsøkningen lærerne vil få i de regulære lønnsforhandlingene.

- Med et normalt lønnsoppgjør vil begynnerlønna for lektorer bli om lag 300 000 kroner neste år. Drøye 260 000 kroner blir begynnerlønna for andre lærere. Denne pakken vil bidra til å gjøre læreryrket mer attraktivt, sier statsråd Trond Giske.

På to år er lærerlønna økt med om lag 50 000 kroner og lærerlønningene er i ferd med å bli bedre enn en del andre yrker, spesielt i distriktene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer