Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Hemmelige møter om bankfusjon

Sparebank 1 Gruppen sitter på nøkkelen til sammenslåingen av Fokus Bank og Sparebanken NOR. Gruppen, som er storaksjonær i Fokus, hadde hemmelige møter i går. I dag ventes avklaring eller utsettelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Informasjonsansvarlig i gruppen, Tor Lægreid, er lite meddelsom.

- Dette vil jeg ikke si noe om i det hele tatt, er hans kommentar. Det eneste han motvillig bekrefter er at det hadde foregått møtevirkomhet med den foreslåtte fusjonen som tema.
Sparebank 1 Gruppen, som består av Sparebanken Nord-Norge, Sparebanken Midt-Norge, Sparebanken Vest og Sparebanken Rogaland, eier ti prosent av Fokus-aksjene. Sammen med Sparebanken Sverige sitter gruppen på opsjoner på ytterligere 25 prosent av aksjene. Uten godvilje herfra er det lite trolig at fusjonen kan gjennomføres.

Enighet

På spørsmål om storaksjonæren i Fokus ser med positive øyne på fusjonsplanen, svarer Lægreid slik: - Du får ingen kommentar.

Informasjonsansvarlig Frode Helgerud i Sparebanken NOR opplyser at det er enighet mellom bankene om hovedtrekkene i sammenslåingen. Fusjonen skal skje ved at Sparebanken NOR kjøper opp Fokus Bank.

Det skal være enighet om prisingen av aksjene. Hvorvidt storaksjonær Sparebank 1 Gruppen stiller seg bak prisingen, er en annen sak.

Helgerud sier at visse forutsetninger må være på plass før man kan gi et konkret bud på aksjene i Fokus Bank.

Det er ventet at det i løpet av dagen kommer en avklaring i form av et bud. Hvis det uteblir, må planene etter alt å dømme utsettes, eventuelt droppes.

Kran blir stor

Den planlagte storbanken vil bli landets tredje største, med en forvaltningskapital på ca 180 milliarder kroner.

Fusjonen må vedtas på generalforsamling i Fokus Bank. Som oppkjøper slipper Sparebanken NOR slik behandling.

Hele Norges coronakart