Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrorangrepet i London

Hemmelige opptak av angivelig terrorcelle: Diskuterte hvordan de kunne bruke YouTube i planlegging av London-terror

Politiet skal ha overvåket ekstremistgruppe siden mars.

MANGE ARRESTASJONER: I alt tolv personer ble arrestert i en politiaksjon i et leilighetskompleks i Barking i Øst-London i går, hvor politiet tror minst én av gjerningsmennene bak lørdagens terrorangrep skal ha bodd. Foto: REUTERS/NTB Scanpix
MANGE ARRESTASJONER: I alt tolv personer ble arrestert i en politiaksjon i et leilighetskompleks i Barking i Øst-London i går, hvor politiet tror minst én av gjerningsmennene bak lørdagens terrorangrep skal ha bodd. Foto: REUTERS/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Britisk anti-terror-politi skal i hemmelighet ha gjort opptak av en angivelig IS-inspirert terrorcelle i Barking i forrige måned, som diskuterte hvordan de kunne bruke YouTube i planleggingen av et bil- og knivangrep i London, skriver The Daily Telegraph.

Ifølge den britiske storavisa skal politiet ha overvåket en ekstremistgruppe i Øst-London siden mars.

IS har påtatt seg ansvaret for terrorangrepet lørdag kveld, hvor sju mennesker ble drept og 48 såret.

De tre terroristene, som skal ha ropt «dette er for Allah» mens de knivstakk sine ofre, ble skutt og drept av politiet bare åtte minutter etter at terroralarmen gikk like etter klokka 22 lørdag kveld.

Mange arrestasjoner

Søndag arresterte politiet tolv personer, blant annet sju kvinner - alle sammen i Barking og andre deler av Øst-London, hvor det er antatt at minst en av lørdagens drapsmenn har bodd. De arresterte var i alderen 19 til 60 år.

LIVREDDE: I videoen hører du flere skudd bli avfyrt, før mennesker begynner å løpe for livet. Amatørvideoen er filmet fra en leilighet i nærheten av Borough Market da politiet skal ha aksjonert. Video: AP Vis mer Vis mer

En 55 år gammel mann er senere sluppet fri.

I morges opplyste London-politiet at de har arrestert flere personer i to ulike aksjoner i bydelene Newham og Barking.

Aksjonene fant sted rundt klokka 4.15 lokal tid, opplyser politiet.

Politiet tilkjennegir at de kjenner identiteten på de tre terroristene som drepte sju og såret 48 mennesker, og sier navnene vil bli frigitt så snart som «operasjonelt mulig», skriver BBC.

Varslet politiet

Flere britiske medier skriver at politiet skal ha fått informasjon fra publikum om involverte i lørdagens angrep i London.

En bekjent av én av de angivelige gjerningsmennene skal ha rapportert til politiet at han ble radikalisert ved å se ekstremistiske videoer på YouTube.

Han sa at angriperen hadde lyttet til hatefulle taler av den amerikanske islamisten Ahmad Musa Jibril.

En nabo til en av de mistenkte angriperne hevder at hun rapporterte ham til Barking-politiet for to år siden, etter at han skal ha forsøkt å «hjernevaske» barna hennes i en lokal park.

Ifølge politiet kjørte de tre gjerningsmennene lørdag kveld i stor hastighet over London Bridge i en innleid varevogn og meide ned fotgjengere, før de forlot kjøretøyet i nærliggende Borough Market og knivstakk tilfeldige ofre i barer og restauranter.

Ifølge The Daily Telegraph skal én av terroristene ha ropt «dette er for min familie, dette er for islam» mens han knivstakk et 23 år gammelt offer som nå blir behandlet på sykehus.

Hele Norges coronakart