Hemmelige politiavhør

SANDEFJORD (Dagbladet): Her på Stat- oil- stasjonen på Haukerød fylte gutten som politiet tror kan være drapsmannen, bensin på crossmopeden torsdag kveld. Bensinstasjonen ligger bare noen kilometer fra stedet hvor 12 år gamle Kristin Juel Johannessen ble funnet kvalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ettermiddag oppsøkte to sivilkledde polititjenestemenn i all hemmelighet bensinstasjonen - Haukerød Servicesenter - som ligger noen få kilometer fra drapsstedet på Mørk i Larvik.

Etterforskningsledelsen ønsket i går kveld ikke å kommentere Dagbladets opplysninger.

Det var like etter klokka 16.00 to sivilkledde politimenn kom inn på Haukerød Servicesenter i Sandefjord kommune og begynte å stille spørsmål til betjeningen.

Fylte bensin

En ung gutt, som disponerer en crossmoped, er avhørt av politiet. Etter hva Dagbladet får opplyst er gutten det heteste sporet i etterforskningen.

Politiet ønsker å få bekreftet eller avkreftet om personen hadde fylt bensin torsdag kveld.

- Vi har fått beskjed fra politiet om ikke å si noen ting. Etterforskerne vil ikke ha oppstuss om dette, og dette er en stor belastning for oss også, sier en av de ansatte på bensinstasjonen.

Mopedisten som politimennene i går gikk opp sporene til, skal ikke selv ha tatt kontakt med politiet til tross for gjentatte oppfordringer fra drapsetterforskerne.

Ikke videofilmet

Haukerød Servicesenter hadde ikke overvåkingskameraet på torsdag kveld. Bensinstasjonen kan likevel, ved hjelp av elektroniske spor og vitnebeskrivelser, fastslå når unggutten var på bensinstasjonen.

Verken politiet eller de ansatte ved stasjonen vil bekrefte overfor Dagbladet når mopedisten var på stasjonen denne kvelden.

Bensinstasjonen ligger ved riksvei 304, som går fra Sandefjord og fram til Reppesgårdveien, hvor 12 år gamle Kristin Juel Johannessen ble kvalt ved 19.00-tida torsdag kveld.

- Interessant

Politiinspektør Tove Nissen-Sollie har tidligere bekreftet overfor Dagbladet at en moped-eier fra distriktet har vært i minst to avhør med drapsetterforskerne.

- Vi etterforsker sporene vi mener er mest interessante, sier Tove Nissen-Sollie.

- Foreløpig er ingen pågrepet eller siktet for ugjerningen. Ingen av dem vi har avhørt og som kjører crossmoped, har innrømmet at de har vært ved skuret på Reppesgårdveien på Mørk i det aktuelle tidsrommet, sier politiinspektør Tove Nissen-Sollie.

- Betyr det at dere nå har fastslått at mopedisten er identisk med drapsmannen?

- Vi er veldig interesserte i å komme i kontakt med vedkommende mopedist. Han er enten mistenkelig eller et meget sentralt vitne, sier Tove Nissen-Sollie.

Tipsflom

Etter det Dagbladet erfarer mener etterforskningsledelsen at den etterlyste mopedisten er identisk med gutten som kvalte 12 år gamle Kristin Juel Johannessen.

I går mottok politiet nye hundre tips, de fleste omhandlet mopeder og unge gutter som kjører slike kjøretøy. Totalt har politiet i Larvik og Kriminalpolitisentralen mottatt over 600 tips.

- Vi sjekker nå ulike registre, uten at jeg kan gå nærmere inn på hvilke etterforskningsmessige skritt vi foretar oss, sier Nissen-Sollie.

Hun vil verken kommentere de mange vitneavhørene, funnene på åstedet eller den foreløpige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt.

- Det er nødvendig for oss å holde tilbake informasjon slik at gjerningsmannen ikke vet hva politiet vet, sier politiinspektør Tove Nissen-Sollie.

FYLTE BENSIN?: Politiet tror gutten som kvalte Kristin Juel Johannessen torsdag kveld fylte bensin her på haukerød Servicesenter i Sandefjord.