INNRØMMET PÅKJØRSEL: En 42 år gammel kvinne innrømmet i går at det var hun som kjørte på tolv år gamle Olav Hovda i Klepp for halvannen uke siden.

Foto: Kent Skibstad / Dagbladet
INNRØMMET PÅKJØRSEL: En 42 år gammel kvinne innrømmet i går at det var hun som kjørte på tolv år gamle Olav Hovda i Klepp for halvannen uke siden. Foto: Kent Skibstad / DagbladetVis mer

- Hemmeligheten ble for stor å bære på

Kvinnen som innrømmet å ha kjørt på 12 år gamle Olav Hovda, er fortvilet og redd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 42 år gamle kvinnen som er siktet i bildrapssaken i Klepp, er lettet etter å ha tilstått påkjørselen. Samtidig er hun bekymret for framtida og tenker mye på familien til avdøde Olav Hovda (12).

- Hun er veldig ulykkelig og fortvilet. Hun tenker på gutten og familien hans, og også de som står henne nær, så det ble nødvendig å si dette, sier forsvarer Inger Marie Sunde til Dagbladet.

Årsaken til at kvinnen valgte å tilstå påkjørselen i går, er at hun ikke lenger klarte å holde tilbake opplysningene om den fatale fredagskvelden for snart halvannen uke siden.

- Ikke ruspåvirket - Etter hvert som tida gikk, ble hemmeligheten for stor å bære på. Politiet hadde foreholdt henne noen oppysninger, men de hadde mye igjen de ville snakke med henne om, sa de. Da bestemte hun seg for at hun ville fortelle om dette selv, sier Sunde.

42-åringen har tidligere sagt i avhør at hun ikke husker om hun kjørte bilen den kvelden 12-åringen ble drept.

- Det har nok vært et forsøk på å holde ting på avstand, fordi det var så alvorlig å ta innover seg, sier Sunde.

Hun forteller videre at klienten er veldig klar på at hun ikke var beruset da hun kjørte på Hovda. Det var først en stund etter påkjørselen at hun skjønte at hun hadde kjørt på noe eller noen.

- Alene i bilen Politiet skrev i en pressemelding tidligere i dag at kvinnen også har forklart at hun var alene i bilen, noe forsvareren bekrefter.

42-åringen er siktet i saken sammen med sin ektemann, og enn så lenge er ikke status for noen av dem endret.

- Vi trenger noe tid til å gå gjennom dokumentene og opplysningene i saken, før vi bestemmer oss for hva vi gjør videre, sa Hans Kyllingstad, lensmann i Klepp, til Dagbladet tidligere i dag.

Ektemannen til den 42 år gamle kvinnen har tidligere sagt at tele- og dataspor vil vise at han ikke var ute og kjørte da Olav Hovda ble kjørt ned sist fredag.

Gikk på rulleski Olav Hovda gikk på rulleski sammen med faren sin langs Lalandsvegen nær Klepp stasjon, da han ble påkjørt bakfra fredag kveld. Gutten ble sendt til sykehus med alvorlige skader. Tilstanden forverret seg, og lørdag døde han av skadene.

Bilføreren stakk av fra stedet, og i flere dager jaktet politiet på gjerningspersonen.

9. januar tok politiet beslag i ulykkesbilen, som ble funnet på et verksted i distriktet, der det ble jobbet med å rette opp karosseriskader, omlakkere panseret og skifte ut en knust frontrute på bilen.

- Godt med avklaring Kvinnen og hennes ektemann ble pågrepet kort tid etter uten dramatikk og ble sist torsdag varetektsfengslet i to uker, i isolasjon og med medieforbud den første uka. Samme dag ble Hovda stedt til hvile fra Klepp kyrkje.

- De etterlatte gir uttrykk for at det er godt at usikkerheten rundt hvem som kjørte bilen nå synes å være avklart. Utover det ønsker de ikke å kommentere saken eller etterforskningen, sier bistandsadvokat Øystein Hus til Dagbladet.

Forsvarer Inger Marie Sunde sier at hennes klient er forberedt på konsekvensene.

- Hun vet at hun har erkjent noe straffbart, og at det vil få konsekvenser. Hun er veldig engstelig, og det jeg tror er viktig for henne med litt ro framover. Selv om det var et uhell, er dette likevel veldig vanskelig for henne, sier hun.

DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter påkjørselen. Foto: Privat
DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter påkjørselen. Foto: Privat Vis mer