Hemmeligheten er flere meter lang

Hundre års venting er over i Grimstad. Oppslag i lokalavisa: - Ekstra fint islandsk lammekjøtt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FJÆRE KIRKE (Dagbladet): Nå er ikke den hundre år gamle hemmeligheten i det rødmalte røret fra kirketårnet noe mysterium lenger.

En fullsatt Fjære kirke fulgte intens med da kateket Kjell Olav Haugen åpnet forseglingen og tok ut innholdet etter jubileumsgudstjenesten for Grunnlovens 200 første år.

- Vi har nok historisk materiale til å lage et museum, og nå har vi enda mer, konstaterte seremonimesteren med 38 års ansiennitet i den trasdisjonsrike kirken.

Bildet var der Og ut kom blant annet det kateketen var aller mest spent på - et bilde med mange av dem som hadde vært med på feiringen av de første hundre årene av Grunnloven på 17. mai 1914.

Det var en utførlig protokoll fra 17. mai-feiringen det året første verdenskrig startet.

Og ikke minst, men tvert i mot størst:  et flere langt banner med et norsk og et dansk flagg og påskriften «Gud er attaat».

Håndverkeren «avslørt» Da gudstjenesten var over og tidskapselen åpnet, strømmet folk til for å se nærmere på gjenstandene i kapselen. Foruten bilder og banner, var det en utgave av datidens Grimstad-Posten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer