Hemmeligheten flyselskapene ikke vil du skal vite

- Flyselskapene lurer deg, sier ekspert. Norsk professor er totalt uenig, mens SAS sier de ikke benytter seg av praksisen.

HEMMELIG: De oppførte flytidene har økt over lengre tid, selv om avstandene ikke har endret seg. Hva skyldes det? Foto: Paul Kleiven / NTB Scanpix
HEMMELIG: De oppførte flytidene har økt over lengre tid, selv om avstandene ikke har endret seg. Hva skyldes det? Foto: Paul Kleiven / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Over flere tiår har de oppførte flytidene mellom en rekke destinasjoner økt betraktelig. Det skyldes verken at flyplassene har flyttet på seg, eller at teknologien har gjort at flyene kjører saktere.

Det skyldes derimot at flyselskapene har lagt inn ekstra tid på de flygingene som tidligere hadde store forsinkelser. På den måten har de i mange år holdt forsinkelsene skjult, framfor å endre praksis, skriver BBC.

Det kan kanskje virke som en uskyldig praksis, men ifølge kanalen medfører denne globale trenden en rekke negative konsekvenser flyselskapene ikke vil at du skal vite om.

- Flyselskapene lurer deg

Foruten at reisen tar lengre tid legger denne illusjonen av punktlighet mindre press på flyselskapene om å bli mer effektive, og hindrer dermed reduksjon av klimagassutslipp, skriver de videre.

Ifølge en rapport fra det amerikanske samferdselsdepartementet er mer enn 30 prosent av flygingene fortsatt forsinkede, selv med denne praksisen. Før flyselskapene la inn den ekstra tida, var andelen 40 prosent. Forbedringen skyldes altså ikke bedre rutiner, men den ekstra tiden som legges inn, ifølge Michael Baida, leder for konsulentselskapet ATH Group, som rådgir aktører i luftfartsindustrien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer