Hemmeligheter om drapet på John F. Kennedy er frigitt - hundrevis stoppet av Trump

Tusenvis av dokumenter er frigitt, men ikke alt.

DREPT: President John F. Kennedy ble skutt og drept da han og kona Jacqueline Kennedy kjørte gjennom Dallas sentrum 22. november 1963. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): USAs Nasjonalarkiv har natt til fredag offentliggjort tusenvis av dokumenter om drapet på president John F. Kennedy i Dallas i 1963.

Det er imidlertid ikke alle dokumentene. Det hvite hus opplyser at Donald Trump har valgt å ikke offentliggjøre alle, skriver CNN.

Ifølge Washington Post skal Trump ha blitt utsatt for press fra CIA, FBI og andre føderale etater om å ikke offentliggjøre alt.

Trump sier i en uttalelse at han ikke hadde noe annet valg enn å la noen av dokumentene ikke bli offentliggjort. Årsaken er nasjonal sikkerhet, skriver The Guardian.

Presidenten vil få disse dokumentene ytterligere vurdert i løpet av de neste seks månedene før en eventuell frigivelse, skriver nyhetsbyrået AP.

Holdes unna

Det hvite hus opplyser videre at presidenten vil henstille de føderale myndighetene om at dokumentene fra drapet på den tidligere presidenten fortsatt skal forbli hemmelige etter denne perioden bare i svært sjeldne tilfeller. Det vil si at nye dokumenter kan bli frigitt 26. april 2018.

Natt til fredag ble 2 800 dokumenter frigitt. Flere hundre dokumenter vil fortsatt være unntatt offentligheten, skriver AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer