Hemmeligholder Frp-rapport om landbruk

Vil forhandle med utgangspunkt i en 80 sider lang intern partirapport.

HEMMELIG RAPPORT: Frp forhandler om landbrukspolitikk med utgangspunkt i en 80 sider lang intern partirapport. Innholdet i rapporten holdes hemmelig. Samtidig snuser Frp på landbruksministerposten. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
HEMMELIG RAPPORT: Frp forhandler om landbrukspolitikk med utgangspunkt i en 80 sider lang intern partirapport. Innholdet i rapporten holdes hemmelig. Samtidig snuser Frp på landbruksministerposten. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frp forhandler om landbrukspolitikk med utgangspunkt i en 80 sider lang intern partirapport. Innholdet i rapporten holdes hemmelig. Samtidig snuser Frp på landbruksministerposten.

Så snart Frp hadde vedtatt nytt politisk program i mai, satte partiets næringsfraksjon på Stortinget i gang arbeidet med en partirapport om landbruk, skriver Nationen lørdag.

- Vi skal lage et dokument som vil gjøre det lettere for partiet i forhandlinger framover. Vi skal gå mer i dybden på hva vi mener må gjøres og ikke, sa Frps landbrukspolitiske talsperson Torgeir Trældal til Nationen i mai. Rapporten er nå ferdig, men Frp vil ikke gi innsyn i den.

Må vente - Rapporten er et arbeidsdokument for dem som sitter i forhandlinger. Det er ikke et hemmelig dokument, men inntil det foreligger en regjeringsplattform, får dere ikke se den, sier Trældal i dag.

Ifølge Trældal er landbruksrapporten omkring 80 sider lang. Den går, ifølge stortingsrepresentanten, mer i detalj når det gjelder hva Frp vil gjøre med tollvernet enn tidligere dokumenter fra partiet.

Landbruksminister fra Frp Torgeir Trældal har også bedt Siv Jensen kreve landbruksministeren i en ny regjering.

- Over lang tid har jeg sagt at det er viktig for oss å få landbruksministeren, for å vise hvor god landbrukspolitikk vi har, sier han til Nationen.

Den interne rapporten skal ellers basere seg på Frps merknader til årets jordbruksoppgjør og fjorårets stortingsmelding om mat- og landbruk, samt Frps alternative budsjett.

Frp foreslår i partiets alternative budsjett å kutte 5,5 milliarder i overføringer til norsk landbruk. Høyre foreslår kutt på til sammen 1,5 milliarder. KrF og Venstre er ikke samstemte i landbrukspolitikken, men ingen av sentrumspartiene ønsker å kutte i dagens overføringer.

(NTB)