Oslo Havn

Hemmeligstemplet epost avslører hvordan Oslo Havn styres, og hvorfor granskingen av Kina-luksus ble stoppet

Styrelederen i Oslo Havn mener styret skal «spille administrasjonen god», i stedet for å granske gamle luksusturer.

PERSONLIG. Det er en uformell og personlig tone i havnestyret, opplyser styreleder Roger Schjerva. Her fra et styremøte tidligere i høst, til høyre havnedirektør Ingvar M. Mathisen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
PERSONLIG. Det er en uformell og personlig tone i havnestyret, opplyser styreleder Roger Schjerva. Her fra et styremøte tidligere i høst, til høyre havnedirektør Ingvar M. Mathisen. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Havnestyret i Oslo aksepterte først havnedirektørens ønske om å ikke granske de omstridte luksus-reisene til Kina, der havneansatte bodde på fem stjerners luksushoteller, reiste med businessklasse og spanderte sprit på havnekunder.

Men da Dagbladet nylig kunne avdekke at havnedirektøren selv har deltatt på samme type lukus-reise, greide ikke styremedlem Silje Kjosbakken lenger å «sitte stille i båten».

- Jeg kommer til å be om at vi tar denne saken opp igjen i styret. Her må alle kortene om Kina-turene på bordet, varslet Kjosbakken.

En hemmeligstemplet epost som Dagbladet har fått tilgang til, avdekker at Kjosbakken forgjeves har forsøkt å få styret til å ta opp saken på nytt, men at styreleder Roger Schjerva i Oslo Havn har satt ned foten.

«Kjære Silje»

Havnestyret plikter å føre tilsyn med havnedirektøren, og skal ifølge kommuneloven sørge for at Oslo Havn drives i samsvar med de vedtak og retningslinjer som Oslo bystyre har vedtatt.

I den hemmeligstemplede e-posten gir styreleder Roger Schjerva beskjed til havnestyret om hvordan han mener at styret skal jobbe:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer