Hemmeligstemplet går på overtid

Regjeringen har begått nok et brudd på offentlighetsloven. Sosialdepartementet hemmeligstemplet 17. april et brev til landets fylkesmenn. Innholdet i brevet er lite kontroversielt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I brevet fra departementet bes fylkesmennene om å å hjelpe til å kartlegge modellene som kommunene bruker for å beregne støtte til barnefamiliene. Spørsmålet er om barnetrygden skal regnes inn når behovet for sosialhjelp beregnes.

Må forklares

- Regjeringen må redegjøre for hvorfor dette brevet er unntatt offentlighet. Om nødvendig må sosialministeren gjøre dette i Stortinget, sier Arbeiderpartiets leder Thorbjørn Jagland.

Jagland har allerede innkalt barne- og familieminister Valgerd Svarstad Haugland for å forklare hvorfor hennes synspunkter på skolefritidsordningen ble unntatt offentlighet.

Internt

Departementet begrunner hemmeligstempelet med at brevet er et ledd i den interne saksbehandlingen.

Ifølge departementet er fylkesmennene å betrakte som et underliggende apparat for saker som kommer inn under sosialtjenesteloven. Fylkesmennene står fritt til å avgjøre om svarene skal være offentlig tilgjengelige. Det ene svaret som til nå er kommet, er unntatt offentlighet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer