Hemningsløs galskap

Jackass-feberen kan ha krevd sitt første norske liv. Langt flere har blitt skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Hva fikk 19-åringen til å ikle seg mumitrollkostyme og legge seg flat midt på mørke motorveien i Askim lørdag kveld? Han ble drept momentant da han ble overkjørt, mens vennene filmet stuntet med et videokamera.

Det fatale filmstuntet kan være det første dødsfallet i Norge som kan knyttes til den såkalte «Jackass-feberen» som har herjet ungdomsmiljøer de siste to årene.

Satte fyr på seg selv

Den amerikanske TV-serien «Jackass», som gikk i et tjuetalls episoder på musikk-kanalen MTV, har inspirert barn og unge verden over til å gjøre halsbrekkende stunts og sjokkerende ting mens de filmer seg selv. Programmets bakmann, Johnny Knoxville, har selv gått ut og bedt ungdommer i Norge Stoppe galskapen.

I Norge har trenden ført til flere alvorlige episoder der barn og unge har havnet på sykehus med skader. I mars i fjor havnet blant andre en 15-åring fra på sykehus med annengrads forbrenning etter å ha satt fyr på seg selv.

Lensmannen i Ølen måtte ut og bøtelegge ungdommer etter at «idiotfeberen» kom til rogalandsbygda.

Gutter som råkjører med folk på taket og panseret, som hopper mellom biler og mopeder i fart, som stabler seg på mopeder, som hiver seg utenfor et stupebrett i handlevogn, som steiler med traktor, som hopper inn i bakruta på en bil og som ruller seg i søle er noen av ingrediensene i filmene som «Jackass»-gjengen i Ølen la ut på egne hjemmesider for å skryte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer