TRAVELT: Folk samlet til afterski på Skistua i Hemsedal skisenter i påska i år. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
TRAVELT: Folk samlet til afterski på Skistua i Hemsedal skisenter i påska i år. Foto: Erik Johansen / NTB scanpixVis mer

Hemsedal vil ha økt politiberedskap i afterski-sesongen

Turistnæringen i Hemsedal vil at politiet skal stille med like mange politifolk i årets skisesong som i fjor. Politimesteren kan ikke love nye tiltak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi var veldig fornøyd med det politiet stilte opp med sist vinter. Det ønsker vi at de stiller opp med denne vinteren også, sier daglig leder i Destinasjon Hemsedal, Richard Taraldsen, til NRK.

På en vanlig vinterhelg leier opptil 7.000 personer seg inn i bygda med rundt 2.400 innbyggere, noe som byr på utfordringer for en fjellbygd med en politistyrke beregnet for et par tusen innbyggere. I fjor ble det derfor opprettet fire midlertidige stillinger i politiet, skriver statskanalen.

– Jeg kan love at vi skal ivareta beredskapen som er nødvendig i Hemsedal også denne sesongen. Hvordan vi legger opp beredskapen har jeg ikke et svar på akkurat nå fordi vi blant annet ikke har fått rammene våre enda. Vi er også midt i en omstilling i politidistriktet, sier politimester for Sørøst politidistrikt, Christine Fossen.

Forrige sesong ble det innført en rekke tiltak for å gjøre Hemsedal tryggere for alle, deriblant flere skjenkekontroller, opplyste områder, flere ordensvakter og bortvisning av overstadig berusede personer.

(NTB)