Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Hendelig uhell

Espen Thoresen Hværsågods advokat om kjevebruddet til forfatter Morten Jørgensen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den siste av de to dagene i rettssaken mot Espen Thoresen Hværsågod gikk i dag av stabelen i Kristiansand tingrett.

Thoresen Hværsågod havnet i basketak med forfatter Morten Jørgensen under Quart-festivalen i fjor, og sistnevnte mener Thoresen påførte ham et slag som knakk kjeven på tre steder.

90 dager

Aktor Robert Hovland har lagt ned påstand om at den profilerte NRK-mannen straffes med 90 dagers ubetinget fengsel for vold ifølge Fædrelandsvennen.

Thoresens Hværsågods advokat, Bjørgulv Rygnestad, mente derimot under sin sluttprosedyre i dag at hele episoden var et hendelig uhell.

- Skaden skjedde under tumultene som oppstod under basketaket, og det har ikke vært noe forsett fra tiltaltes side. Han har bare forsvart seg, og dermed skal nødvergeparagrafen komme til anvendelse, hevdet Rygnestad.

Han krevde dermed full frifinnelse av sin klient.

- Truende melding

Tirsdag kveld skal Jørgensen ifølge VG Nett ha sendt en truende melding til en av Thoresen Hværsågods venner, som så videresendte meldingen.

- Han skrev noe sånt som at du kommer til å skjønne at du burde bytte side når du leser avisene i dag. Han fortsetter bare svertekampanjen, sier Thoresen Hværsågod til VG Nett.

Jørgensen bekrefter å ha sendt meldingen, men benekter at det var en trussel.

- Jeg sendte en melding i retur på en melding jeg fikk for et og et halvt år siden. Han skrev at jeg hadde begynt på noe jeg kom til å angre på. Jeg svarte på det den gangen, men dette var bare en liten takk for sist, sier Jørgensen.

Dom i saken er ventet å falle om en uke.

TILTALT: Radiokjendis Espen Thoresen Hværsågod skal ifølge forfatter Morten Jørgensen ha påført ham et kjevebrudd under et basketak på fjorårets Quart-festival.
ANKLAGER: Forfatter Morten Jørgensen mener det var Espen Thoresen som brakk kjeven hans på tre plasser.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!